Reteta zilei: Iaurt de casa

Printeaza

Iaurt de casa din: lapte, iaurt.

Iaurt de casa

Iaurt de casa

 

Ingrediente:

  • 4 litri de lapte
  • 1.5 cesti de iaurt

 

 

 

Mod de preparare:

Se toarna laptele intr-o oala mare.

Puneti la fiert la foc mic, amestecand frecvent pentru a evita lipirea.

Dupa preferinta puteti acoperi oala cu un capac. Intre timp Pastrati iaurtul la temperatura camerei.

Dupa ce ati fiert laptele puneti oala in chiveta plina cu apa rece pentru a se raci.

Iaurt de casa

Testati daca racit cu ajutorul unui deget.

Daca puteti tine degetul inauntru cateva secunde fara sa va ardeti inseamna ca s-a racit.

Puneti un polonic de lapte in bolul cu iaurt si amestecati usor pentru a avea aceeasi temperatura, apoi incorporati in lapte.

Iaurt de casa

Amestecati usor sa se combine. Se toarna apoi intr-un recipient de plastic si se inchide cu capacul etans.

Pastrati la temperatura camerei pentru a fermenta.

Eventual, puteti inveli cu un prosop pentru a avea siguranta ca se pastreaza mereu cald 5-8 ore.

Puteti servi cald sau rece.

Iaurt de casa

Iaurt de casa

Iaurt de casa

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Terina de legume cu iaurt

Terina de legume cu iaurt

Terina de legume cu iaurt din: ulei, ciuperci, dovlecei, morcovi, ardei, iaurt, smantana, gelatina. Ingrediente: 4 linguri cu ulei de măsline 150 g ciuperci, tăiate în felii sau cuburi 2 dovlecei, feliaţi 2 morcovi, feliaţi 400 g dovleac, tăiat în bucăţele (opţional) 1 ardei roşu, tăiat cubuleţe 450 g iaurt grecesc 150 ml smântână 150 […]

 

Chifle cu iaurt

Chifle cu iaurt

Chifle cu iaurt din: faina, praf de copt, iaurt, sana, oua, ulei, sare, susan, mac. Ingrediente: 850 g făină albă de grâu 2 pliculeţe praf de copt 500 g iaurt 3,5% 200 g sana 2 ouă 60 ml ulei de măsline 2 linguriţe sare susan mac ou bătut   Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele în […]

 

 

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Bna ideea, nu am facut, dar pare tare

  2. Gabriela Constantin

    Nu am facut niciodata iaurt

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.