Reteta zilei: Humus cu patrunjel si boia de ardei

Printeaza

Humus cu patrunjel si boia de ardei din: naut, suc de lamaie, pasta de susan, usturoi, chimen, piper cayenne, sare, ulei de masline, patrunjel, boia de ardei.

Poate te intereseaza si:

Humus cu patrunjel si boia de ardei

Humus cu patrunjel si boia de ardei

Ingrediente: 

  • 2 cutii de naut
  • 1/4 ceasca suc de lamaie
  • 1/4 ceasca pasta de susan
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 1/4 lingurita chimen
  • 1/8 linguriță de piper cayenne
  • 1 linguriță sare
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat, pentru servire
  • boia de ardei, pentru servire

Mod de preparare:

Scurgeti năutul într-o strecurătoare. Pastrati cateva boabe pentru servire.

Adaugati in blender nautul, 1/3 ceasca de lichid din conserva, suc de lamaie, pasta de susan, usturoi, chimen, piper cayenne, sare si ulei de masline.

Humus cu patrunjel si boia de ardei

Procesati pana se omogenizeaza. Daca este prea gros mai puteti adauga lichid din conserva, iar dupa gust se mai poate adauga lamaie.

 

Humus cu patrunjel si boia de ardei
Transferati pe o farfurie de servire. Adaugati boabele de naut pastrate, garnisiti cu patrunjel si boia, stropiti cu ulei de masline si serviti.

 

Humus cu patrunjel si boia de ardei

Humus cu patrunjel si boia de ardei

Humus cu patrunjel si boia de ardei

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun humusul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.