Reteta zilei: Humus aromat cu chimen

Printeaza

Humus aromat cu chimen din: naut, bicarbonat, pasta tahini, suc de lamaie, usturoi, sare de mare, chimen, ulei de masline, nuci de pin, sos iute, boia de ardei.

Humus_aromat_cu_chimen_05

Humus aromat cu chimen

Ingrediente:

  • 1 ceasca năut
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 9 linguri de pasta tahini
  • 4 lingurite de suc ​​proaspat de lamaie
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 1 1/2 lingurite sare de mare
  • 1 praf de chimen
  • 1/3 cană de apă de la năutul gătit
  • Ulei de masline, nuci de pin prajite, sos iute și boia de ardei, pentru servire

Mod de preparare:

Se înmoaie năutul în apă rece (aproximativ 4 cani) peste noapte. Se scurge și se clătește năutul și se pune într-o cratiță medie, acoperiti cu alta apa, adăugați bicarbonatul de sodiu și se aduce la fierbere.

Humus_aromat_cu_chimen

Reduceți focul și fierbeti ușor nautul aproximativ 1 ora. Opriti focul, scurgeti lichidul, din care pstrati 1 cana, apoi eliminati coaja de la naut.

Humus_aromat_cu_chimen_02

Într-un procesor de alimente amestecati pasta tahini, suc de lamaie, usturoi, chimen și sare pana se omogenizeaza. Incorporati nautul si procesati pana se omogenizeaza. Adaugati lichid in care a fiert nautul pentru a subtia pasta.

Humus_aromat_cu_chimen_03

Garnisiti cu ulei de măsline, nuci de pin prăjite, boia iute și sos iute, apoi serviti.

Humus_aromat_cu_chimen_04

Humus aromat cu chimen

Humus_aromat_cu_chimen_05

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.