Reteta zilei: Hamburgeri cu chips-uri de cartofi si sos de maioneza
PrinteazaHamburgeri cu chips-uri de cartofi si sos de maioneza din: cartofi dulce, ulei de masline, sare, boia de ardei, maioneza, ardei iute, piper cayenne, boia de ardei, carne tocata, ulei de masline, chfle, usturoi.
Ingrediente chips-uri de cartofi dulci
- 1 cartof dulce, decojit
- 1 1/2 lingurita ulei de masline
- 1 lingurita de sare
- 1/2 lingurita boia de ardei
Ingrediente sos de maioneza:
- 1/2 cana maioneza
- 1/2 ardei iute, faramitat
- 1/2 lingurita piper cayenne
- 1/4 lingurita boia de ardei
Ingrediente hamburgeri:
- carne tocata
- ulei de masline
- sare
- piper
- condimente
- usturoi tocat
- Chifle
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200C. Feliati cartoful. Puneti feliile intr-un castron si se amesteca cu ulei de masline, sare si boia de ardei. Raspanditi intr-o tava pe hartie de copt, apoi dati la cuptor pentru aproximativ 10-15 de minute.
Pentru prepararea sosului, combinati toate ingredientele intr-un blender si procesati pana se omogenizeaza. Pentru prepararea hamburgerilor combinati toate ingredientele, formati hamburgeri si puneti pe gratar. Gatiti pe fiecare parte cate 3-4 minute.
Taiati chiflele, adaugati hamburgeri, chips-uri de cartofi si serviti cu sos de maioneza.
Hamburgeri cu chips-uri de cartofi si sos de maioneza
Pofta buna!