Reteta zilei: Grapefruit caramelizat cu topping de nuci

Printeaza

Grapefruit caramelizat cu topping de nuci din: grapefruit, nuci, faina de migdale, nuca de cocos, sare, scortisoara, nuca de cocos, sirop de artar, iaurt cu miere, menta.

Poate te intereseaza si:

 

Grapefruit_caramelizat_cu_topping_de_nuci_04

Ingrediente: 

  • 2 grapefruit
  • 1/3 cană de nuci tocate
  • 2 linguri faina de migdale
  • 1 lingura de nucă de cocos mărunțită
  • sare 1/4 linguriță
  • 1/4 linguriță de scorțișoară pudră
  • 1 lingura de ulei de nucă de cocos
  • 1 lingura + 1 lingurita sirop de arțar
  • iaurt cu miere pentru topping
  • menta pentru ornat

 

 

Mod de preparare:

Amestecati împreună nuci, faina de migdale, nucă de cocos, sare și pudră de scorțișoară.

Se toarnă ulei si 1 lingura de sirop de arțar și se amestecă bine.

Grapefruit_caramelizat_cu_topping_de_nuci

Taiati fructele in jumatate si asezati intr-o tava.

Stropiti cu sirop de artar.

Adaugati deasupra topping de nuci.

Grapefruit_caramelizat_cu_topping_de_nuci_02

Dati la cuptor aproximativ 5-7 minute.

Grapefruit_caramelizat_cu_topping_de_nuci_03
Se garniseste cu iaurt si menta si se serveste desertul cald.

Grapefruit_caramelizat_cu_topping_de_nuci_04

Grapefruit caramelizat cu topping de nuci

Grapefruit_caramelizat_cu_topping_de_nuci_04

Pofta buna!


Poate iti place si:

 

Dulceata de grapefruit

Dulceata de grapefruit Ingrediente: 1 kg grepfruit 1 kg zahăr 1-2 lămâi Mod de preparare: Se spală foarte bine fructele. Se rad pe toată suprafaţa lucioasă. Se pune apă la fiert. Când clocoteşte, se pun fructele întregi şi se lasă să fiarbă câteva minute (se încearcă cu furculiţa să fie puţin moi). Apoi se scot, […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.