Reteta zilei: Gogosi pufoase

Printeaza

Gogosi pufoase din: faina, lapte, unt, ulei, oua, drojdie, zahar, esenta de vanilie, coaja de lamaie, sare, ulei si zahar pudra.

 

Ingrediente:

Gogosi pufoase

  • 1kg faina
  • 400ml lapte
  • 50g unt
  • 50ml ulei
  • 2 oua
  • 50g drojdie proaspata
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • praf de sare
  • ulei pentru prajit gogosile
  • zahar pentru pudrat

 

Mod de preparare:

Se amesteca bine drojdia cu 100ml lapte caldut pana se dizolva. 300ml lapte caldut se amesteca bine cu zaharul.

Intr-un vas mai mare se amesteca bine faina cu drojdia dizolvata, ouale, laptele indulcit, untul topit, esenta de vanilie, sarea, coaja rasa de lamaie si se framanta cateva minute.

Gogosi pufoase

Cand aluatul este pufos, se pune uleiul si se framanta din nou pana cand uleiul se incorporeaza in coca si incepe sa faca bule de aer.

Se lasa coca acoperita cu un prosop la crescut, la loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut, coca se mai framanta putin, dupa care se intinde cate o foaie de 1cm grosime si se taie aluatul in diverse forme.

Se lasa gogosile din nou la dospit timp de 45 minute.

Gogosi pufoase

Se pune ulei intr-o tigaie si cand uleiul este incins se pun formele de gogosi si se prajesc pe ambele parti, incepand cu partea cu care au stat la dospit.

Se scot gogosile pe un prosop de hartie si se pudreaza cu zahar.

Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • gogosi pufoase

4 comentarii

  1. vreau si eu 2 gogosi 🙂

  2. Mi-ai facut pofta de gogosi!

  3. Vreau si eu gogosi din astea

  4. Bianca Varlan

    Azi fac si eu gogosi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.