Reteta zilei: Gogosari umpluti cu struguri la borcan
PrinteazaDin nicio camara nu trebuie sa lipseasca gogosarii la otet. De aceasta data ne-am propus sa pregatim niste gogosari umpluti cu struguri care la iarna o sa arate perfect langa o friptura rumenita si condimentata.
Ingrediente:
- gogosari
- struguri verzi
- struguri rosii
- apa
- otet
- zahar
- sare
- piper boabe
- boabe de mustar
- miere
- foi de dafin
Mod de preparare:
Gogosarii se spala foarte bine, se indeparteaza cotoarele si semintele. Gogosarii se umplu cu boabe de struguri verzi si rosii, dupa care se asaza in borcane, iar in spatiile goale se pun boabe de struguri printre gogosari.
Se prepara compozitia de lichid pentru gogosari: la o parte de otet se adauga 3 parti apa. Pentru fiecare litru de lichid se pune o lingura de sare si 125g de zahar.
Se mai pun foi de dafin si piper boabe. Compozitia astfel obtinuta se da in clocot si se toarna in borcane peste gogosarii umpluti cu struguri.
Cand lichidul este caldut, se pun 2-3 linguri miere in fiecare borcan si la sfarsit semintele de mustar. Borcanele cu gogosari umpluti cu struguri se sigileaza si se depoziteaza in camara.
Daca nu mai aveti rabdare pana la iarna puteti sa serviti gogosarii umpluti cu struguri dupa 7-8 zile.
Gogosari umpluti cu struguri la borcan
Pofta buna!
Foarte bine arata gogosari
Foarte bine arata gogosariiiiii, vreau si eu
Trebuie sa fac si eu din astia 🙂
Hmmmmm, imi ploua in gura
Foarte buni gogosarii umpluti, un deliciu