Reteta zilei: Gem de rubarba

Printeaza

Gem de rubarba din: rubarba, zahar, suc de lamaie, ghimbir.

Poate te intereseaza si:

 

 

Ingrediente pentru Gem de rubarba: 

Gem de rubarba

Gem de rubarba

  • 500gr rubarba, tăiata bucăți
  • 3/4 cană zahăr cu vanilie
  • sucul de la 1 lămâie
  • 1 bucatica ghimbir proaspat

 

 

 

 

Mod de preparare Gem de rubarba:

Într-o tava pe foaie de copt se aseaza rubarba taiata cuburi. Presarati zaharul cu vanilie, sare si pastrati deoparte 10 minute.

Gem de rubarba

Stropiti cu sucul de lamaie

Gem de rubarba

Dati la cuptor timp de 25-30 de minute. Scoateti și lasati sa se raceasca.

Gem de rubarba

Zdrobiti si scurgeti apoi sucul de la o bucata de ghimbir, apoi turnati peste rubarba coapta. Pasati rubarba cu un mixer vertical.

Gem de rubarba

Lasati sa se raceasca si serviti sau depozitati la rece pentru cateva zile.

Gem de rubarba

Gem de rubarba

Gem de rubarba

Pofta buna!


Poate iti place si:

Gem_de_afine_cu_seminte_de_chia_10

Reteta zilei: Gem de afine cu seminte de chia

Gem de afine cu seminte de chia din: afine, lamaie, indulcitor, seminte de chia. Poate te intereseaza si: Gem de afine cu lamaie Gem delicios de zmeura cu lamaie Gem de prune cu mieji de caise   Ingrediente: 1 1/2 cani de afine sucul și coaja de la 1 lamaie 3 linguri îndulcitor 2 linguri […]

Gem_picant_de_rosii_06

Reteta zilei: Gem picant de rosii

Gem picant de rosii din: rosii, zahar, suc de lamaie, ghimbir, chimen, scortisoara, cuisoare, sare, ardei iute. Ingrediente: 2kg rosii, tocate 1 cană de zahăr 2 linguri de suc ​​de lămâie proaspăt stors 1 lingura de ghimbir proaspăt ras sau tocat 1 linguriță de chimen 1/4 lingurita scortisoara macinata 1/8 linguriță cuișoare 1 linguriță de […]

Gem_de_prune_cu_smochine_04

Reteta zilei: Gem de prune cu smochine

Gem de prune cu smochine din: smochine uscate, prune, stafide, ceapa rosie, otet de vin rosu, boia de ardei, zahar brun, sare. Ingrediente: 500gr smochine uscate 500gr prune proaspete 120gr stafide 1 ceapa rosie 540gr oțet de vin roșu 2 lingurite boia de ardei 420gr zahăr brun 1 varf cutit de sare Mod de preparare: […]

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • gem de rubarba

1 comentariu

  1. Antoanela Marescu

    E bun gemul asta, ca n-am mancatpana acum

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.