Reteta zilei: Galuste cu prune

Printeaza

Galuste cu prune din: piure de cartofi, oua, sare, faina, prune, unt, pesmet, scortisoara.

O suta de grame de prune au doar 46 de calorii si multe vitamine si minerale bune pentru sanatate, precum:

  • Vitamina C:  16% din DZR (doza zilnica recomandata). Conform Asociatiei Dietetice Americane, vitamina C ajuta la mentinerea sanatatii gingiilor, ajuta la absorbtia fierului si este un antioxidant important.
  • Potasiu: 4% din DZR. Potasiul este un mineral ce te ajuta sa-ti mentii sub control tensiunea arteriala si riscul de a suferi un infarct, de aceea este esential sa-l incluzi in dieta ta zilnica.
  • Fibre: 6% din DZR. Esentiale pentru o digestie sanatoasa, fibrele te ajuta sa-ti mentii sub control foamea, dar si sa previi sau, daca este cazul, sa tratezi constipatia. Tot fibrele pot diminua absorbtia de colesterol in organism si pot reduce riscul de afectiuni cardiovasculare.
  • Vitamina A: 7% din DZR. Vitamina A este o vitamina esentiala solubila in grasime, de care organismul tau are nevoie pentru a mentine sanatatea ochilor, cresterea si dezvoltarea, sanatatea oaselor, sistemul imunitar si cel reproductiv.

 

 

 

Galuste cu prune

 

Ingrediente:

  • 5 cartofi, piure
  • 2 oua
  • 1 lingurita de sare
  • 2 1/2 cani faina
  • 18 prune, spalate si fara samburi
  • 4 linguri unt
  • 1 1/2 cani pesmet
  • 1/4 ceasca de scortisoara

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mare, se combina piureul de cartofi, oualele si sarea.

Amestecati bine, apoi incorporati faina si se framanta pana cand se formeaza un aluat moale.

Acoperiti cu folie de plastic si lasa sa se odihneasca 30 de minute.

Galuste cu prune

Se pune o oala mare de apa la fiert. Pe o suprafata de lucru presarati faina, intindeti aluatul si taiati patreate.

Puneti cate o pruna si presarati scortisoara, apoi imbracati pruna in aluat.

Aveti grija sa nu ramana nicio bucata de fruct neacoperita.

Scufundati in apa clocotita. Gatiti 15-30 minute.

Galuste cu prune

Intre timp, topiti untul in tigaie, adaugati pesmet si amestecati bine.

Cand ati scos galustele din apa dati prin pesmet. Serviti cu scortisoara.

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Galuste cu prune

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.