Reteta zilei: Friptura de pui pe pat de orez cu ciuperci

Printeaza

O reteta de friptura de pui pe pat de orez cu ciuperci din: pui, lamaie, ciuperci, usturoi, sare, piper, ulei, orez si patrunjel.

Friptura de pui pe pat de orez cu ciuperci

 

Ingrediente:

  • 1 pui
  • 1 lamaie
  • 1 borcan ciuperci foliate
  • 3 catei usturoi
  • Sare
  • Piper
  • 200 ml ulei
  • 1 ceasca orez
  • Patrunjel

 

Mod de preparare:

Se transeaza puiul, se spala bine si se pune intr-un castron. Lamaia se taie bucatele, usturoiul se curata. Se pun in blender lamaia, usturoiul, uleiul, sare si piper si pasam pana obtinem o marinata. Marinata se toarna peste pui, se amesteca bine si se lasa la macerat peste noapte.

Friptura_de_pui_pe_pat_de_orez_cu_ciuperci_02

Intr-o tava potrivita punem bucatile de pui si restul de marinata, apoi dam la cuptor pentru aproximativ 1 ora. Pentru pregatirea orezului cu ciuperci spalam bine orezul, adaugam sare si piper, ciupercile si dam la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.

Friptura_de_pui_pe_pat_de_orez_cu_ciuperci_06

Servim fierbinte friptura de pui pe pat de orez cu ciuperci. Garnisim cu frunze de patrunjel.

Friptura_de_pui_pe_pat_de_orez_cu_ciuperci_10

Friptura de pui pe pat de orez cu ciuperci

Friptura de pui pe pat de orez cu ciuperci

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Eu as face un gratar cu puiul ala

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.