Reteta zilei: Friptura de miel cu legume

Printeaza

Friptura de miel cu legume din: pulpa de miel, ardei, morcovi, vinete, praz, ceapa verde, ardei iute, ulei, vin rosu, busuioc, piper, boia de ardei iute, marar si sare.

Friptura de miel cu legume

Ingrediente:

  • 1kg pulpa de miel
  • 1 ardei
  • 2 morcovi
  • 2 vinete albe
  • 2 vinete mai mici
  • 1/2 fir de praz
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 ardei iute
  • ulei
  • vin rosu
  • apa
  • busuioc
  • piper
  • boia de ardei iute
  • marar
  • sare

 

Mod de preparare:

Pulpa de miel se dezoseaza si se taie in bucati mari.

Legumele se spala, se curata si se toaca in diverse forme, dupa care se asaza intr-o tava.

Friptura de miel cu legume

Peste legume se pune carnea de miel si se condimenteaza cu sare si piper.

Se adauga busuioc, boia de ardei iute si marar.

Friptura de miel cu legume

Peste compozitia de legume si carne de miel se toarna 1-2 cani apa, un pahar de vin si se stropeste cu ulei.

Se incalzeste cuptorul, dupa care se introduce tava acoperita cu folie de aluminiu pentru 1h 15 min.

Friptura de miel cu legume

La sfarsit se inlatura folia de aluminu si se mai lasa in cuptor pentru ca friptura sa se rumeneasca.

Dupa ce s-a rumenit frumos, friptura de miel cu legume poate fi servita.

Friptura de miel cu legume

Friptura de miel cu legume

Friptura de miel cu legume

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Friptura miel cu levantica si usturoi

Friptura miel cu levantica si usturoi

O reteta simpla si delicioasa din carne de miel, pesmet, sare cu aroma de usturoi, amestec de provence, piper, usturoi, flori uscae de levantica, ulei de masline, unt, vin rosu si mustar de dijon. Ingrediente: 500 g carne de miel 1 cana pesmet 1/2 lingurita sare cu aroma de usturoi 1 lingura amestec de provence […]

 

Friptura greceasca de miel

Friptura de miel aromatizata

Friptura de miel aromatizata din: pulpa de miel, usturoi, rozmarin, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: o pulpa de miel fără os 5 căţei usturoi 2 crengute rozmarin coaja unei lămâi 4-5 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Carnea scoasă de la frigider cu o oră înainte de gătire se curăţă bine de toate […]

 

Friptura de miel cu ierburi

Friptura de miel cu ghimbir

Friptura de miel cu ghimbir din: pulpe de miel, scortisoara, curcuma, ghimbir, piper cayenne, coriandru, cardamom si ulei de masline. Ingrediente 1.5 kg pulpa de miel dezosata 1 lingurița scorțișoara 2 lingurite curcuma ½ lingurita ghimbir ½ lingurita piper cayenne 2 lingurite de coriandru 1 lingura cardamon 1 lingura ulei de masline salata de cușcuș și […]

 

Friptura de miel cu ierburi

Friptura frageda de miel

Friptura frageda de miel din: pulpa de miel usturoi, rozmarin, ulei, ceapa, morcovi, vin, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de miel fără os o căpăţână usturoi 5 fire rozmarin 2 linguri ulei o ceapă 2 morcovi 150 ml vin roşu 800 ml supă sare piper boabe   Mod de preparare: Se fac incizii în […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • friptura de miel cu legume

4 comentarii

  1. Ca bine mai arata friptura de miel

  2. Big like pentru friptura asta

  3. Imi place la nebunie reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.