Reteta zilei: Friptura de vita la gratar cu sos de patrunjel

Printeaza

Friptura de vita la gratar cu sos de patrunjel din: friptura de vita, tequila, limeta, portocala, ceapa rosie, ardei iute, sare, piper, ulei de masline, usturoi, patrunjel, coaja de portocala, fulgi de ardei rosu, otet de vin alb.

Friptura_de_vita_la_gratar_cu_sos_de_patrunjel_05

Friptura de vita la gratar cu sos de patrunjel

 

Ingrediente:

  • 1 buc friptura de vita
  • 60ml tequila
  • 2 limete
  • 1 portocala
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1/2 ardei iute
  • sare si piper
  • ulei de masline
  • 2 catei de usturoi

Ingrediente sos:

  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingura coaja de portocala
  • 1/2 ardei iute
  • 3 catei de usturoi
  • sare si piper
  • ulei de masline
  • fulgi ardei rosu
  • otet de vin alb

Mod de preparare:

Spalati bine carnea. Puneti intr-o punga de plastic in care adaugati 1/2 ceapa rosie felii, 2 catei de usturoi tocat , 1/2 ardei iute, sucul de limete si portocala, tequila, sare si piper. Lasati la marinat 1-2 ore. Intre timp, preparati sosul. Puneti in blender toate ingredientele si procesati pana la omogenizare. Transferati intr-un bol.

Friptura_de_vita_la_gratar_cu_sos_de_patrunjel_02

Incalziti gratarul, adaugati carnea si un geti cu sosul din punga. Gatiti pe fiecare parte cateva minute pana se rumeneste si se patrunde bine. Lasati sa se odihneasca timp de aproximativ 5 minute, taiati si serviti cu sos.

Friptura_de_vita_la_gratar_cu_sos_de_patrunjel_03

Friptura de vita la gratar cu sos de patrunjel

Friptura_de_vita_la_gratar_cu_sos_de_patrunjel_04

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bine arata friptura asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.