Reteta zilei: Friptura de vita cu morcovi

Printeaza

O reteta absolut delicioasa de friptura de vita cu morcovi din: pulpa de vita, morcovi, portocala, miere, ulei, busuioc, sare si piper.

Friptura de vita cu morcovi

Ingrediente:

  • 500 gr pulpă de vită
  • 500 gr morcovi
  • 1 portocală
  • 50 gr miere
  • 30 ml ulei
  • 4 gr busuioc
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper

 

 

Mod de preparare:

Morcovii se taie ron­dele subţiri, se călesc în ulei circa 3 minute, se condi­mentează, se stropesc cu puţină apă şi se mai înăbu­şă acoperit circa 5 minute.

Friptura_de_vita_cu_morcovi_02

Portocala se stoarce, iar jumătate din suc se pu­ne împreună cu mierea pes­te morcovi şi se lasă să fiar­bă încet încă 5 minute.

Friptura_de_vita_cu_morcovi_03

Pulpa de vită se taie în felii subţiri, apoi se condi­mentează cu sare şi piper.

Friptura_de_vita_cu_morcovi_04

Pulpele se prăjesc 3-4 minute pe fiecare parte şi se adaugă busuiocul, stro­pind din când în când cu restul de suc de portocală. Morcovii se amestecă cu busuiocul şi se servesc cu carnea prăjită, ornând cu coajă şi felii de portocală.

Friptura_de_vita_cu_morcovi_05

Friptura de vita cu morcovi

Friptura_de_vita_cu_morcovi

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Buna rau fripta de vita, dar sa va explic ceva, inainte s-o lasati cateva ore la fezandat, iese mult mai frageda si buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.