Reteta zilei: Friptura de pui cu branza

Printeaza

O reteta delicioasa de friptura de pui cu branza din: piept de pui, morcovi, branza de vaci, cascaval, unt, oua, patrunjel, sare si piper alb.

Friptura de pui cu branza

Ingrediente: 

  • 600 gr piept de pui
  • 400 gr morcovi
  • 150 gr brânză de vaci
  • 50 gr caşcaval
  • 50 gr unt
  • 2 ouă
  • 2 fire de pătrunjel
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper alb

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui se taie în felii subţiri ca pentru frip­tură, se condimentează cu sare şi piper, apoi se pune la prăjit într-o tigaie cu unt.

Friptura_de_pui_cu_branza_02

Morcovii se feliază pe diagonală, se fierb io minu­te în apă cu sare, se scurg şi se călesc în grăsimea ră­masă de la prăjirea puiului.

Friptura_de_pui_cu_branza_03

Intr-un castron se amestecă până la omogeni­zare caşcavalul ras, brânza de vaci, gălbenuşurile, sare şi piper.

Friptura de pui cu branza

Intr-o tavă de cuptor se pun morcovii căliţi, dea­supra fripturile de pui, iar acestea se îmbracă la su­prafaţă cu cremă de brânză şi se coc 15 minute la 180°C, apoi se ornează cu frunze de pătrunjel.

Friptura de pui cu branza

Pentru un gust mai deosebit ţi un aspect plăcut, în timpul călirii morcovilor se adauga 30-50 gr de zahăr şi se călesc până ce acesta se caramelizază.

Friptura de pui cu branza

Friptura de pui cu branza

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.