Reteta zilei: Friptura de miel si cartofi cu usturoi

Printeaza

Friptura de miel si cartofi cu usturoi din: pulpa de miel, ulei de masline, usturoi, ceapa verde, frunze de dafin, menta, sofran, vin rose, cartofi, ulei, sare si piper.

Friptura_de_miel_si_cartofi_cu_usturoi_2

 

Ingrediente friptura de miel:

  • 1 pulpa de miel
  • 1/3 cana ulei de masline
  • 3 catei de usturoi, zdrobit
  • 6 firei ceapa verde, tocata
  • 2 frunze de dafin
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 buchet menta
  • 1/2 lingurita de șofran
  • 1/3 pahar de vin rosé

Ingrediente cartofi cu usturoi:

  • 1 1/2 kg cartofi
  • 8 catei de usturoi
  • 1/2 cana ulei
  • Sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Pune carnea de miel intr-o punga de congelator mare, se toarna ulei de masline, usturoi, ceapa verde, frunze de dafin, suc de lămâie si menta.

Sigilati si marinati peste noapte la rece. A doua zi scoateti carnea si lasati-o la temperatura camerei.

Preincalziti cuptorul la 200C.

Friptura_de_miel_si_cartofi_cu_usturoi

Se adauga carnea miel intr-o tava. Gatiti pentru aproximativ 20-30 de minute.

Scoateti carnea de miel pe o placa de lemn si lasati sa se odihneasca.

Puneti tigaia inapoi pe aragaz, adaugati sofran si vinul. Gatiti cateva minute.

Friptura_de_miel_si_cartofi_cu_usturoi_1

Preparati cartofii cu usturoi:

Puneti apa la fiert. Adaugati sare. Fierbeti cartofii 30 de minute. Scurgeti si pastrati deoparte.

Zdrobiti usturoiul, adaugati peste cartofi si amestecati. Se incalzeste cuptorul la 18C. Intr-o tigaie incalziti uleiul, adaugati cartofii cu usturoi si dati la cuptor pentru 10 minute.

Intoarceti si mai gatiti 10-15 minute. Asezonati cu sare si piper dupa gust.

Serviti friptura de miel si cartofii cu usturoi. Garnisiti cu sos de vin roze.

Dupa preferinta, adaugati si mazare fiarta.

Friptura_de_miel_si_cartofi_cu_usturoi_2

Friptura de miel si cartofi cu usturoi

Friptura_de_miel_si_cartofi_cu_usturoi_3

 

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Nu-mi place carnea de miel, dar friptura asta arata bine rau de tot

  2. Bianca Varlan

    Arata bine friptura de miel 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.