Reteta zilei: Friptura de miel cu fenicul

Printeaza

Friptura de miel cu fenicul din: coaja de portocala, seminte de fenicul, sare, piper, musta dijon, rozmarin, usturoi, ulei de masline si pulpa de miel.

Friptura de miel cu fenicul

Friptura de miel cu fenicul

 

Ingrediente:

  • coaja de la 2 portocale
  • 2 linguri semințe de fenicul prajite, tocate
  • 1 lingura sare
  • 1 1/2 lingurita de piper negru
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 2 linguri de rozmarin proaspat tocat
  • 2 lingurite usturoi proaspat tocat
  • 1/4 ceasca ulei de masline
  • Pulpa de miel dezosata

 

Mod de preparare:

Puneti coaja rasa de portocale, semințele de fenicul, sarea, piperul, muștarul, rozmarinul, usturoiul și uleiil de masline intr-un castron mic și amestecati bine impreuna.

Frecati pulpa de miel cu acest amestec de ingrediente.

Friptura de miel cu fenicul

Puneti intr-o tava. Marinati pulpa de miel cel putin o ora la frigider. Scoateti friptura din frigider cu cel puțin 30 de minute inainte de a baga la cuptor.

Incalziti cuptorul la 200C. Dati tava la cuptor. Dupa 15 minute dati temperatura 150C si mai gatiti 1 ora. Lasati sa se odihneasca 5-10 minute. Taiati felii, apoi serviti cu garnitura dupa preferinta.

Friptura de miel cu fenicul

Friptura de miel cu fenicul

Friptura de miel cu fenicul

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Arata bine friptura de miel

  2. Si mie-mi place cum ti-a iesit friptura de miel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.