Reteta zilei: Frigarui marinate

Printeaza

O reteta de frigarui marinate din: piept de pui, ardei, dovlecei, ceapa, ciuperci, ulei de masline, suc de lamaie, otet, piper cayenne, zahar, sare, piper, usturoi, marar si patrunjel.

Poate te intereseaza si:

Frigarui marinate

Ingrediente:

pentru 15 frigarui:

  • 2,5-3 kg piept de pui taiat in cuburi
  • 2-3 ardei galbeni taiati in patrate
  • 3 dovlecei taiati in felii groase
  • 2 cepe medii taiata in felii
  • 1,5 kg ciuperci intregi
  • 15 frigarui din lemn

pentru marinata:

  • 2/3 cana ulei de masline
  • sucul de la 3 lamai medii
  • 2 lingurite otet
  • 1/2 lingurita piper cayenne
  • 1 lingura zahar
  • 1 – 1/2 lingura sare
  • 1 lingurita piper
  • 5 catei usturoi
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Intr-un blender se pun toate ingredientele pentru marinata si se  maruntesc timp de 30 secunde pana cand sunt bine amestecate si tocate. Carnea de pui si legumele se amesteca bine cu sosul, dupa care se tin  6-8 ore la frigider amestecand ocazional.

Frigarui_marinate_03

Inmuiati frigaruile din lemn in apa timp de 1-2 ore inainte de a fi puse pe gratar. Carnea si legumele se infig pe frigarui si se pun pe gratarul incins pana se inmoaie. Frigaruile marinate se servesc calde cu diverse garnituri.

Frigarui_marinate_04

Frigaruile marinate au un miros si un gust fenomenal si atunci cand le veti arunca pe gratar, cu siguranta vecinii dumneavoastra vor simti acest lucru.

Frigarui_marinate_05

Frigarui marinate

 

Frigarui marinate

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Imi ploua in gura

  2. Arata bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.