Reteta zilei: Friganele cu banane

Printeaza

Friganele cu banane din: paine, lapte degresat, oua, faina, banana, zahar brun, vanilie, scortisoara, sare, rom si unt.

Ingrediente:

Friganele cu banane

Friganele cu banane

  • 12 felii paine (cumparata in ziua anterioara)
  • 1 ceasca de lapte degresat
  • 3 oua
  • 1/4 ceasca faina
  • 1 banana coapta
  • 1 lingura zahar brun
  • 2 lingurite de vanilie
  • 1 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1-2 linguri rom
  • 1/4 ceasca de unt nesarat

 

Mod de preparare:

Intr-un blender, combinati laptele, ouăle, făină, banana, zaharul brun, vanilia, scortisoara, sare si rom. Amestecati timp de câteva secunde până se omogenizeaza. Se toarnă amestecul de lichid într-un vas adanc.

Friganele cu banane

Se înmoaie feliile de paine în lichid pentru aproximativ 60 de secunde, intorcand o dată, până când pâinea este frumos inmuiata pe ambele părți. Se încălzește o tigaie la foc mediu și se unge cu 2 linguri de unt.

Friganele cu banane

Se prăjește pâinea aproximativ 5 minute pe fiecare parte. Serviti friganelele cu banane cu topping-uri preferate.

Friganele cu banane

Friganele cu banane

Friganele cu banane

Pofta buna!

3 comentarii

  1. Na-m incercat niciodata sa fac friganele cu banane

  2. Ce-mi plac figanelele astea 🙂 Anastasia, ni-ci sa nu in-ce-r-ci 😉

  3. Arata bine friganelele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.