Reteta zilei: Fondue cu doua feluri de branza

Printeaza

Fondue cu doua feluri de branza din: branza gruyere, branza emmental, amidon de porumb, usturoi, suc de struguri albi, apa, otet de vin alb, suc de lamaie, sare si piper.

 

Ingrediente:

Fondue cu doua feluri de branza

  • 1 1/2 Cana branza Gruyere, maruntita
  • 1 1/2 Cana branza Emmental, maruntita
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • 1 cațel de usturoi, cojit
  • 1/2 cana suc de struguri albi
  • 1/2 cana de apa
  • 1 lingurita otet de vin alb
  • Sucul de la 1/2 lamaie
  • Sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Combinati branzeturile intr-un bol si amestecati cu amidon de porumb.

Pasati ușor usturoiul și puneti intr-o tigaie ptrivita. Adaugati sucul de struguri, apa, oțetul și gatiti la foc mic pana incepe sa fiarba.

Fondue cu doua feluri de branza

Incorporati branzeturile putin cate putin.

Dupa ce acestea s-au combinat adaugati suc de lamaie, sare și piper dupa gust.

Serviti cu paine, cartofi, inele de ceapa, legume proaspete sau carne.

Fondue cu doua feluri de branza

Fondue cu doua feluri de branza

Fondue cu doua feluri de branza

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Fondue cu cartofi

Fondue cu cartofi din: cartofi, ulei, patrunjel, unt, branza, cimbru. Ingrediente: 750 g cartofi mici 1 lingură ulei de măsline 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat 50 g unt cu usturoi 250 g Camembert câteva crenguţe de cimbru   Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Aşază cartofii în tava de copt şi stropeşte-i cu […]

 

Fromage fondue

Fondue de branza cu vin

Fondue de branza cu vin din: cascaval, vin, usturoi, nucsoara, amidon, piper. Ingrediente: 200 g caşcaval Comte 200 g caşcaval Beaufort 200 g caşcaval Emmenthal 300 ml vin alb sec un căţel usturoi o linguriţă amidon un păhăruţ lichior de cireşe (sau pălincă) o linguriţă nucşoară pudră un praf piper   Mod de preparare: Se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Nu am mancat niciodata asa ceva

  2. Nici eu n-am mancat, dar am inteles ca-i foarte bun

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.