Reteta zilei: Fondant de ciocolata
PrinteazaFondant de ciocolata din: galbenus de ou, oua, zahar pudra, unt, ciocolata neagra, faina, cacao si inghetata de vanilie.
Ingrediente:
- 1 galbenus de ou
- 2 oua
- 40g zahar pudra
- 65g unt nesarat
- 65g ciocolata neagra
- 15g faina
- 7g cacao
- Inghetata de vanilie pentru servire
Mod de preparare:
Puneti oualele, galbenusul de ou, zaharul, faina și cacaoa intr-un bol. Bateti ingredientele cu mixerul pana la omogenizare.
Topiti unutul la foc mic si incorporati ciocolata neagra. Amestecati pana se topeste ciocolata. Turnati ciocolata peste ingredientele din bol. Amestecati bine. Ungeti formele cu ulei si turnati amestecul de ciocolata.
Acoperiți formele cu folie si dati la frigider pentru 1 ora. Se incalzeste cuptorul la 180 ° C Puneti tava cu formele in cuptor pentru 10 minute. Scoateți din cuptor, transferati pe farfurii si serviti cu inghetata de vanilie.
Fondant de ciocolata
Pofta buna!