Reteta zilei: Floricele de porumb, nuci pecan si alune cu sirop de caramel si mix de condimente chinezesti

Printeaza

Floricele de porumb, nuci pecan si alune cu sirop de caramel si mix de condimente chinezesti din: porumb, alune, arahide, nuci pecan, cinci condimente, sare de mare, unt, zahar brun, sirop de porumb, melasa, extract de vanilie, bicarbonat de sodium, ananson, cuisoare, scortisoara, seminte de fenicul si piper sichuan.

Floricele de porumb, nuci pecan si alune cu sirop de caramel si mix de condimente chinezesti

Floricele de porumb, nuci pecan si alune cu sirop de caramel si mix de condimente chinezesti

  • ½ ceasca boabe de porumb
  • 1 cana alune intregi, ușor prajite si decojite
  • 1 cana arahide intregi prajite
  • 1 cana nuci pecan intregi
  • 1 lingura mix cinci condimente chinezesti
  • 1 lingurita de sare de mare

Ingrediente sirop de caramel:

  • ½ ceasca de unt
  • 1 cana de zahar brun
  • ½ ceasca sirop de porumb
  • 2 linguri de melasa
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • ½ lingurita bicarbonat de sodium

Ingrediente mix condimente chinezesti:

  • 3 bucați anason
  • 20 cuișoare întregi
  • scortisoara
  • 1 lingura seminte de fenicul
  • 1 lingura piper Sichuan sau piper negru

 

Mod de preparare:

Pregatiti condimentele chinesti, intr-o tigaie prajiti condimentele cateva minute, apoi macinati bine pana obtineti o pulbere fina.

Lasati sa se raceasca in timp ce preparati restul ingredientelor. Incalziti cuptorul la 150C. Faceti floricele de porumb.

Floricele de porumb, nuci pecan si alune cu sirop de caramel si mix de condimente chinezesti

Plasati intr-un castron mare. Adaugati alunele, arahidele, nucile pecan, mixul de condiment chinezesti și sare. Amestecati pentru a se combina bine.

Intr-o cratița, combinati untul, zaharul brun, siropul de porumb și melasa. La foc mediu lasati la fiert pentru 5 minute.

Opriti focul si adaugati vanilie, apoi amestecati. Asteptati sa dispara spuma si turnati siropul peste amestecul de floricele, alune, arahide si nuci.

Floricele de porumb, nuci pecan si alune cu sirop de caramel si mix de condimente chinezesti

Amestecati usor pentru a se intinde uniform. Imprastiati amestecul pe foi de copt in tavi si coaceti 45 de minute. Amestecati la fiecare 15 minute.

Scoateți din cuptor și desprindeti de pe foaia de copt cu o spatulă de metal subțire. Se lasa sa se răcească complet și apoi se servesc.

Floricele de porumb, nuci pecan si alune cu sirop de caramel si mix de condimente chinezesti

Floricele de porumb, nuci pecan si alune cu sirop de caramel si mix de condimente chinezesti

Floricele de porumb, nuci pecan si alune cu sirop de caramel si mix de condimente chinezesti

Pofta buna!

5 comentarii

  1. Valentina Negrescu

    Floricele astea de porumb sunt delicioase

  2. Vreau si eu din astea 😉

  3. Prea complicata reteta asta de floricele

  4. E prea mult penru mine

  5. Foarte tare combinatie asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.