Reteta zilei: Floricele de porumb aromate cu unt si branza

Printeaza

Floricele de porumb aromate cu unt si branza din: ulei, porumb de floricele, unt, usturoi, parmezan, fulgi de ardei rosu, oregano, sare.

Poate te intereseaza si:

 

Floricele_de_porumb_aromate_cu_unt_si_branza_04

Ingrediente: 

  • 2 1/2 linguri de ulei
  • 1/2 ceasca porumb de floricele
  • 4 linguri unt
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 1/4 cană parmezan ras
  • 1 linguriță fulgi de ardei roșu
  • 2 lingurite oregano uscat
  • sare 1/2 linguriță

 

 

Mod de preparare:

Se încălzește uleiul vegetal într-o cratita la foc mediu-mare.

Se adaugă porumbul, apoi se acoperă cu un capac.

Floricele_de_porumb_aromate_cu_unt_si_branza

Cand incep sa pocneasca agitati cratita. Cand nu mai pocnesc, inseamna ca floricele sunt gata.

Floricele_de_porumb_aromate_cu_unt_si_branza_02

Se topeste untul in cuptorul cu microunde.

Se adauga usturoiul si mai dati la microunde 1 minut.

Se strecoara untul printr-o sită cu ochiuri fine într-un castron mic.

Într-un mini-procesor blender, se maruntesc impreuna parmezanul, fulgii de ardei rosu, oregano și sare si se amesteca cu untul.

Floricele_de_porumb_aromate_cu_unt_si_branza_03
Se transferă floricelele într-un castron de servire. Se toarnă amestecul de unt.

Se presara cu amestecul de branza si se amesteca pana se omogenizeaza.

Floricele_de_porumb_aromate_cu_unt_si_branza_04

Floricele de porumb aromate cu unt si branza

Floricele_de_porumb_aromate_cu_unt_si_branza_04

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.