Reteta zilei: File de vitel in crusta de pesmet

Printeaza

File de vitel in crusta de pesmet din: faina, sare, piper, ou, pesmet, file de vitel, ulei de arahide, orez, ulei, ceapa, usturoi, morcov, curry, supa de pui, miere, sos de soia, dafin, garam masala.

File_de_vitel_in_crusta_de_pesmet_07

File de vitel in crusta de pesmet

Ingrediente:

  • 100g faina
  • sare și piper
  • 1 ou, bătut
  • 100gr pesmet
  • 2 bucati file de vițel
  • 100ml ulei de arahide
  • orez fiert, pentru servire

Ingrediente pentru sos:

  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa, curatata si tocata
  • 3 catei de usturoi, decojit
  • 1 morcov, decojit și tocat
  • 1 lingura faina
  • 2 lingurite praf de curry
  • 300ml supa de pui
  • 1 lingurita miere
  • 2 lingurite sos de soia
  • 1 frunza de dafin
  • 1/2 linguriță garam masala

 

Mod de preparare:

Dati carnea prin faina condimentata cu sare si piper. Scufundati in ou si dati prin pesmet. Pentru a face sosul, se incinge uleiul intr-o cratita, apoi se adaugă ceapa și usturoiul și se fierbe timp de 2-3 minute. Adăugați morcovii și gatiti timp de 10 minute.

File de vitel in crusta de pesmet

Se adauga făină și pudra de curry și se fierbe timp de 1 minut. Se toarnă treptat supa si se amesteca, apoi se adauga miere, sos de soia și foaia de dafin și se aduce la fierbere. Reduceți focul si se fierbe timp de 20 de minute, astfel sosul se ingroasa.

File de vitel in crusta de pesmet

Adaugati garam masala, apoi se transferă într-un procesor de alimente si procesati pana se omogenizeaza. Adaugati din nou in tigaie si pastrati cald.

File de vitel in crusta de pesmet

Se incinge uleiul intr-o tigaie si prajiti carnea pentru 5 minute pe fiecare parte. Scoateți din tigaie cu o spumiera si se lasa sa se scurga pe prosoape de hartie. Feliati carnea și se servește cu sos pe pat de orez.

File de vitel in crusta de pesmet

File de vitel in crusta de pesmet

File de vitel in crusta de pesmet

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. File-ul asta l ai facut ca pe snitel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.