Reteta zilei: File de peste cu sos si orez brun

Printeaza

File de peste cu sos si orez brun din: peste, rosie, lapte de cocos, pudra de curry, orez brun, coriandru, ceapa, fasole verde, sos de peste.

Poate te intereseaza si

File de peste cu ciuperci si ardei gras

File_de_peste_cu_sos_si_orez_brun_08

File de peste cu sos si orez brun

Ingrediente:

  • 2 fileuri peste
  • 1 roșie
  • 1/2 cana lapte de cocos
  • 1 lingura pudra de curry
  • 150g orez brun
  • 1/2 cana coriandru, tocat
  • 1 cană de ceapă, cuburi
  • 1/2 cană de fasole verde
  • 1 lingura sos de peste

 

Mod de preparare:

Se fierbe apa intr-o oală mare cu 1/2 lingurita de sare.

Spalati bine orezul brun timp de un minut sub jet de apă.

Se fierbe orezul pentru aproximativ 25 de minute.

Scurgeti orezul, se pune din nou în oala goală și se acoperă cu un prosop.

File_de_peste_cu_sos_si_orez_brun

Se încălzește 1 lingura de ulei intr-o tigaie pe foc mediu.

Adăugați curry si se amesteca un minut.

File_de_peste_cu_sos_si_orez_brun_02

Adăugați ceapa cubulete si se prajeste timp de 5 minute până se înmoaie.

Se adaugă roșiile și fasolea verde.

File_de_peste_cu_sos_si_orez_brun_04

După ce apa s-a evaporat din roșii, se adaugă laptele de cocos.

Se adauga sosul de pește.

Adăugați pestele si dati focul la mic.

Se lasă 5 minute.

Serviti cu orez si coriandru.

File_de_peste_cu_sos_si_orez_brun_07

File de peste cu sos si orez brun

File_de_peste_cu_sos_si_orez_brun_09

Pofta buna!

 


Poate te intereseaza si:
File de peste cu sos pesto

File de peste cu sos pesto

File de peste cu sos pesto din: file de tilapia, sos pesto, sare si piper. Ingrediente:  4 fileuri de tilapia ¼-1 cana sos pesto sare si piper orez si broccoli, pentru servire   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200C. Intr-o tava unsa asezati pstele si presarati cu sare si piper. Se unge apoi […]

File de peste cu cartofi prajiti

File de peste cu cartofi prajiti

File de peste cu cartofi prajiti din: cartofi, ulei, file de cod, faina, galbenus, apa, sare. Ingrediente:  450 g cartofi ulei, pentru prajire 4 fileuri de cod Pentru aluat: 75 g faina 1 gălbenuș 2 lingurite de ulei 175 ml apa sare   Mod de preparare: Se taie cartofii in felii groase. Se taie din […]

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bun pestele cu orez

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.