Reteta zilei: Ficatei cu sos de struguri

Printeaza

O reteta de ficatei cu sos de struguri din: ficatei de pui, lapte, malai, faina, strugure, vin rosu si zahar.

Ficatei cu sos de struguri

Ingrediente:

  • 1 kg ficăţei de pui
  • 1 cană cu lapte
  • 4 linguri cu mălai
  • 1 lingură cu făină
  • 1 ciorchine de strugure
  • 1 cană cu vin roşu
  • 1 lingură cu zahăr

 

 

Mod de preparare:

Pune ficăţeii în lapte timp de o oră. Separat, amestecă într-un castron mălaiul cu făina. Scurge bine ficăţeii, tăvăleşte-i în amestecul de mălai şi rumeneşte-i pe plita încinsă.

Ficatei_cu_sos_de_struguri_02

între timp, taie boa­bele de strugure pe jumătate şi pune-le într-o crăticioară, la foc mic. Adaugă zahărul şi lasă să se caramelizeze puţin.

Ficatei_cu_sos_de_struguri_03

Stinge cu vinul roşu şi lasă pe foc până se leagă sosul. Amestecă din când în când cu o lingură din lemn. Serveşte ficăţeii cu sosul de struguri.

Ficatei_cu_sos_de_struguri_04

Ficatei cu sos de struguri

Ficatei cu sos de struguri

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.