Reteta zilei: Ficatei cu sos de struguri
PrinteazaO reteta de ficatei cu sos de struguri din: ficatei de pui, lapte, malai, faina, strugure, vin rosu si zahar.
Ingrediente:
- 1 kg ficăţei de pui
- 1 cană cu lapte
- 4 linguri cu mălai
- 1 lingură cu făină
- 1 ciorchine de strugure
- 1 cană cu vin roşu
- 1 lingură cu zahăr
Mod de preparare:
Pune ficăţeii în lapte timp de o oră. Separat, amestecă într-un castron mălaiul cu făina. Scurge bine ficăţeii, tăvăleşte-i în amestecul de mălai şi rumeneşte-i pe plita încinsă.
între timp, taie boabele de strugure pe jumătate şi pune-le într-o crăticioară, la foc mic. Adaugă zahărul şi lasă să se caramelizeze puţin.
Stinge cu vinul roşu şi lasă pe foc până se leagă sosul. Amestecă din când în când cu o lingură din lemn. Serveşte ficăţeii cu sosul de struguri.
Ficatei cu sos de struguri
Pofta buna!