Reteta zilei: Fettuccine cu sos de smantana

Printeaza

Fettuccine cu sos de smantana din: ulei de masline, ceapa, usturoi, vin alb, supa de pui, smantana, parmezan, lichid de la paste, fettuccine, sare, piper.

Fettuccine_cu_sos_de_smantana_12

Fettuccine cu sos de smantana

 

Ingrediente:

  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa, cuburi
  • 2 catei de usturoi proaspat, tocat
  • 1/4 ceasca vin alb
  • 1 ceasca supa de pui
  • 1/3 ceasca smantana
  • 1 cana de parmezan proaspat ras
  • 1/4-1/2 ceasca lichid de la paste
  • 400gr fettuccine
  • Sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Se incalzeste o tigaie la foc mediu. Se aduce la fierbere o oala cu apa sarata. Adaugati ulei, apoi incorporati ceapa in tigaie. Gatiti timp de 2-3 minute. Adaugati usturoiul si se gateste timp de un minut. Se toarna vin alb. Gatiti timp de 3-4 minute.

Fettuccine_cu_sos_de_smantana_06

Se toarna supa de pui, lichidul de la paste si smantana. Se fierbe pana cand sosul incepe sa se ingroase. Adaugati pastele in oala cand apa clocoteste si gatiti pastele al dente.

Fettuccine_cu_sos_de_smantana_09

Se adauga pastele in tigaie, se incorporeaza parmezan. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se serveste.

Fettuccine_cu_sos_de_smantana_10

Fettuccine cu sos de smantana

Fettuccine_cu_sos_de_smantana_11

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.