Reteta zilei: Fasole uscata cu ardei iute si coriandru

Printeaza

Fasole uscata cu ardei iute si coriandru din: frunze de ceai negru, ulei, seminte de chimen, ghimbir, usturoi, ardei iute, fasole, coriandru, sare, turmeric, lamaie.

Fasole_uscata_cu_ardei_iute_si_coriandru_05

Ingrediente:

  • 2 linguri de frunze de ceai negru
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura seminte de chimen
  • 2 linguri ghimbir proaspat, tocat
  • 1 lingura de usturoi tocat
  • 2 ardei iuti verzi, felii subtiri
  • 3 cesti fasole fiarta
  • 1/4 ceasca frunze de coriandru proaspat tocate
  • Sare, dupa gust
  • 1/2 lingurita de turmeric
  • sucul de la 1 lamaie

Mod de preparare:

Intr-o cratita fierbeti 2 cani de apa si se presara frunze de ceai.

Opriti focul si lasati la macerat timp de 5 minute. Se strecoara intr-o cana mare.

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga seminte de chimen.

Gatiti 1-2 minute, adaugati ghimbir proaspat, usturoi si ardei iute verde.

Se amesteca si se gateste 1-2 minute.

Fasole_uscata_cu_ardei_iute_si_coriandru_02

Se adauga fasolea, coriandru, sare si turmeric. Se amesteca bine si se fierbe timp de 2-3 minute.

Se toarna ceaiul. Se amesteca si se lasa la fiert.

Reduceti focul si se fierbe aproximativ 8- 10 minute.

Opriti focul si stoarceti suc de lamai, apoi se serveste.

Fasole_uscata_cu_ardei_iute_si_coriandru_03

Fasole uscata cu ardei iute si coriandru

Fasole_uscata_cu_ardei_iute_si_coriandru_05

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Mancare de fasole la cuptor

Mancare de fasole uscata

Mancare de fasole uscata din: fasole, ceapa, ardei, rosii, ulei, cimbru, patrunjel, sare. O reteta simpla si gustoasa. Poate te inrereseaza si: Mancare de fasole cu coada de porc Mancare de fasole cu legume si pui Mancare de fasole cu chili si cimbru Mancare de fasole cu peste la cuptor Ingrediente: 1/2 kg fasole 2 […]

 

Fasole uscata cu costita afumata si bulion

Fasole uscata cu costita afumata si bulion din: fasole, costiţă, ulei, ceapa, morcov, păstâmac, mărar, roşii decojite sau bulion. Ingrediente: 500 g fasole 200 g costiţă 1 ceaşcă ulei 2 cepe 1 morcov 1 păstâmac mărar tocat 3 roşii decojite sau 1 lingură bulion Mod de preparare: Se alege fasolea, se lasă câteva ore la […]

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.