Reteta zilei: Dulceata de portocale

Printeaza

Dulceata de portocale din: portocale, zahar, rom.

Dulceata de portocale

Dulceata de portocale

 

Ingrediente:

  • 4 portocale
  • 1,5 pahar de zahar
  • 2 linguri de rom

 

 

 

Mod de preparare:

Spalati bine portocalele si razuiti coaja de la 1.5 portocale, apoi stoarceti sucul. Curatati restul portocalelor si feliati miezul. Intr-o cratita adaugati sucul si zaharul si fierbeti la foc mic.

Dulceata de portocale

Adaugati coaja de portocala si mai fierbeti 5 minute. Opriti focul si lasati sa se odihneasca 10 minute.

Dulceata de portocale

Adaugati miezul si fierbeti timp de 40 minute, la foc mediu. La sfartit se adauga 2 linguri de rom si se opreste focul. Lasati sa se raceasca si serviti.

Dulceata de portocale

Dulceata de portocale

Dulceata de portocale

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Dulceata de ardei iute cu capia

Dulceata de ardei iute cu capia

Dulceata de ardei iute cu capia din: ardei capia rosu, ardei iute, zahar brun, otet, sare. Ingrediente: 500 g ardei capia roşu 500 g ardei iute roşu 1,200 g zahăr brun 1 I oţet de mere cu miere 1/2 linguriţă de sare   Mod de preparare: Se curăţă ardeii de cotoare, seminţe şi vinişoarele albe. […]

Ducleata de ceapa rosie cu ghimbir

Dulceata de ceapa rosie cu ghimbir

Dulceata de ceapa rosie cu ghimbir din: ceapa rosie, zahar pudra, zahar, stafide, coniac, vin, ghimbir, sare, ardei iuti. Ingrediente: 1 kg ceapă roşie 200 g zahăr pudră 200 g zahăr tos 200 g stafide 50 ml coniac 100 ml vin alb 1 lingură ghimbir ras 1 vârf de cuţit de sare 2 ardei iuţi […]

Dulceata din fructe de aronia

Dulceata din fructe de aronia

Dulceata din fructe de aronia Se curăţă 1 kg fructe de aronia şi se pun într-un vas cu 800 g zahăr sau miere. Se acoperă şi se lasă 12 ore. Se adaugă 250 ml apă, 1 baton de scorţişoară şi se fierb la foc potrivit, până se leagă. Se pune zeama de la 1 lămâie […]

 

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. M-am tot tinut sa fac si nici pana-n ziua de azi nu am facut dulceata de portocale 🙁

  2. Lasa ca am facut eu si a iesit super buna 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.