Reteta zilei: Dulceata de afine
PrinteazaAfinele sunt cunoscute pentru proprietatile lor curative, un medicament natural pentru cei ce le consuma. Daca doriti sa pastrati aroma si savoarea afinelor si dupa ce vara a trecut, atunci nu ezitati sa preparati aceasta delicioasa dulceata de afine.
Ingrediente:
- 1 kg afine
- 750 g zahar
- 1 lamaie
- 200 ml apa
Mod de preparare:
Afinele se spala foarte bine, se indeparteaza frunzele si eventualele boabe necoapte. Se pun afinele intr-o cratita impreuna cu apa si zaharul. Coaja de lamaie se da pe razatoare si se adauga in cratita cu afine.
Se pune cratita cu afine la foc iute si se amesteca pentru a nu se lipi. Se adauga sucul de lamaie si se continua fierberea pana cand siropul este legat.
Dulceata de afine se fierbe aproximativ 30-45 minute si chiar daca vi se pare subtire, nu va faceti griji pentru ca afinele contin o substanta care gelifica foarte usor siropul care se formeaza.
Dulceata de afine se toarna in borcane curate si uscate, se lasa acoperite in patura pana a doua zi, dupa care borcanele de afine se depoziteaza in camara, la loc racoros.
Dulceata de afine
Pofta buna!
Imi dai si mie din dulceata de afine?