Reteta zilei: Drob la pahar

Printeaza

O reteta simpla de drob la pahar din: maruntaie de miel, oua, smantana, verdeata, sare si piper.

Drob la pahar

Ingrediente:

  • 1 kg măruntaie de miel (inimă, plămâni, ficat)
  • 2-3 ouă
  • 1 lingură smântână
  • verdeata (marar, patrunjel, ceapa verde)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbi măruntaiele de la miel şi le treci prin maşină de tocat.

Adaugi 2-3 ouă, 1 lingură de smântână, multă verdeaţă tocată mărunt, sare, piper.

Ungi câteva pahare de apă, cilindrice, cu unt.

Drob_la_pahar

Presari fiecare pahar pe interior cu verdeaţă tocată mărunt.

Suceşti paharele în mână, aşa încât interiorul să se tapeteze bine cu verdeaţă.

Drob_la_pahar_02

Baţi paharele cu gura în jos pen­tru a îndepărta surplusul de verdeaţă.

Pe fundul fiecărui pahar pui câte un ou crud, peste aşezi câte 1-2 linguri de tocătură, apeşi şi netezeşti uşor.

Drob_la_pahar_03

Paharul nu trebuie să-l umpli, pentru că peste tocătu­ră mai pui un ou crud.

Astfel umplute, înfăşori paharele în hârtie şi le pui într-o cratiţă cu apă, pe fundul căreia a fost aşternută o cârpă împăturită.

Drob_la_pahar_04

Acoperi cratiţa cu un capac şi o pui la fiert, la foc mic.

Drob_la_pahar_05

Când e fiert drobul, îl laşi în pahare şi îl scoţi doar înainte de a-l servi.

Tai drobul de-a lungul, în sferturi şi îl poţi servi pe foi de andive, de salată sau ală­turi de câteva ridichi.

Drob la pahar

Drob_la_pahar_06

Poftă bună!

 

 

1 comentariu

  1. Bun, bun. Imi place drobul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.