Reteta zilei: Dovlecei umpluti cu carne de miel

Printeaza

Dovlecei umpluti cu carne de miel din: dovlecei, sos de rosii, pasta de tomate, boia de ardei, piper cayenne, ulei de masline, carne de miel, ceapa, usturoi, nuci de pin, chimen, turmeric, scortisoara, ienibahar, coriandru, patrunjel, fulgi de ardei.

Poate te intereseaza si Dovlecei umpluti cu legume

Dovlecei umpluti cu carne de miel

Dovlecei umpluti cu carne de miel

Ingrediente:

  • 4 dovlecei
  • 1 cutie sos de rosii
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1/4 linguriță piper cayenne
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 500gr carne tocata de miel
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 lingurite usturoi proaspăt tocat
  • 1/3 cană nuci de pin
  • 1 lingurita chimen
  • 1 linguriță turmeric
  • 1/4 linguriță scorțișoară
  • putin ienibahar
  • 1/4 ceasca coriandru tocat sau patrunjel, plus mai mult pentru garnitura
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei roșu

Mod de preparare:

Spalati dovleceii bine, taiati cotoarele, apoi taiati in lumatate pe lungime, scobiti mijlocul si pastrati miezul deoparte intr-un castron.

Dovlecei umpluti cu carne de miel

Într-un bol, se amestecă împreună sosul de rosii cu 1 lingura pasta de tomate, boia de ardei, ardei roșu, 1/2 lingurita sare, piper 1/4 lingurita și 1/2 cană cu apă până sunt bine combinate.

Dovlecei umpluti cu carne de miel
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu. Gatiti carnea pana se rumeneste uniform.

Dovlecei umpluti cu carne de miel

Transferati carnea peste miezul de dovlecel. Se scurge grasimea in exces si se adauga ceapa, gatiti pentru câteva minute. Adăugați usturoiul și continuati să gatiti timp de 1-2 minute.

Dovlecei umpluti cu carne de miel

Incorporati carnea si miexul de dovlecel, împreună cu 1 lingura pasta de tomate, nuci de pin, chimen, turmeric, scortisoara, ienibahar, coriandru tocat sau patrunjel si 1/2 ceașcă de amestecul sos de roșii.

Se amestecă bine. Se condimentează cu sare și piper dupa gust.

Dovlecei umpluti cu carne de miel

Gatiti pentru aproximativ 5 minute, amestecand frecvent, apoi opriti focul.

Dovlecei umpluti cu carne de miel

Ungeti un vas termorezistent. Puneti jumătățile de dovlecei în vas si umpleti cu amestecul de carne.

Puneti sosul de rosii ramas deasupra, acoperiti cu folie si dati la cuptor la 170C pentru 1 ora. Se servesc calzi cu coriandru sau patrunjel.

Dovlecei umpluti cu carne de miel

Dovlecei umpluti cu carne de miel

Dovlecei umpluti cu carne de miel

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Arata bine, merita incercati!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.