Reteta zilei: Desert cu fulgi de ovaz si cirese

Printeaza

Desert cu fulgi de ovaz si cirese din: cirese, sos de mere, oua, esenta de vanilie, esenta de migdale, scortisoara, sare, praf de copt, lapte, fulgi de ovaz.

Poate te intereseaza si:

 

Desert cu fulgi de ovaz si cirese

Desert cu fulgi de ovaz si cirese

Ingrediente:

  • 1 cană cireșe fără sâmburi
  • 1½ căni sos de mere neindulcit
  • 2 oua
  • ½ linguriță esenta de vanilie
  • ½ lingurita esenta de migdale
  • ¼ linguriță scorțișoară
  • ¼ linguriță de sare
  • ¾ lingurita praf de copt
  • 1 cana de lapte
  • 2 cani fulgi de ovăz

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 170C. Într-un castron mare, amestecati împreună sos de mere, esentele de vanilie si migdale, ouă, scortisoara, sarea, praful de copt și incorporati laptele.

Desert cu fulgi de ovaz si cirese

Amestecati pana se omogenizeaza.

Desert cu fulgi de ovaz si cirese

Tocati cireșele și adăugați-le in castron împreună cu fulgii de ovăz. Se amestecă cu o lingură până se combina.

Desert cu fulgi de ovaz si cirese

Intr-un vas termorezistent, se stropesc peretii cu putin ulei si se toarnă amestecul de ovăz.

Desert cu fulgi de ovaz si cirese

Coaceti timp de 40-45 minute. Serviti preparatul cald.

Desert cu fulgi de ovaz si cirese

Desert cu fulgi de ovaz si cirese

Desert cu fulgi de ovaz si cirese

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi place desertul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.