Reteta zilei: Desert cu pere si migdale
PrinteazaDesert cu pere si migdale din: faina, zahar, ghimbir, unt, migdale, ghimbir, suc de lamaie, apa, amidon, pere, scortisoara, nucsoara.
Ingrediente:
- 1/3 ceașcă + 2 linguri de faina
- 1/2 cană de zahăr
- 1/4 linguriță ghimbir
- 4 linguri unt nesărat, cuburi mici
- 3/4 cană de migdale feliate
- 2 linguri ghimbir confiat, tocat
- 2 linguri suc de lămâie
- 2 linguri de apă
- 1 lingurita amidon
- 5 pere
- 1/2 lingurita de scortisoara
- 1/4 linguriță nucșoară
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 150C. Ungeti un vas termorezistent cu ulei si pastrati deoparte.
Adaugati făină, zahăr, ghimbir si unt în blender si procesati.
Transferati intr-un castron si framantati usor.
Adaugati migdalele si amestecati pentru a se combina.
Bagati la frigider pana in momentul prepararii.
Decojiti perele și taiati felii.
Transferati perele intr-un castron mare si se presara cu suc de lamaie.
Adaugati ghimbirul tocat si se amesteca impreuna.
Se presara perele cu scorțișoară și nucșoară.
Într-un castron mic, se amestecă apa și amidon, se toarnă peste pere si amestecati bine.
Transferați perele in vasul de copt preparat.
Se presara din amestecul cu migdale.
Coaceți timp de 50 de minute.
Servi desertul cald cu inghetata de vanilie. Un desert delicios si usor de preparat.
Desert cu pere si migdale
Pofta buna!
Foarte bun desertl, mi-ai facut pofta 🙂