Reteta zilei: Curcan pe varză acră

Printeaza

O retetea simpla si delicioasa de curcan pe varza acra din: varza murata, slanina, sare, piper, frunza de dafin si curcan.

Curcan pe varză acră

Ingrediente:

  • 1 varză murată
  • 250 g slănină
  • sare
  • piper
  • 1 frunză dafin
  • 1 curcan potrivit ca mărime

 

Mod de preparare:

Speli varza, o tai mărunt ca pe tăiţei şi o amesteci cu feliuţe mici de slăninuţă proaspătă, boabe de piper şi cu frunza de dafin. Curcanul curăţat, îl speli bine şi acoperi pieptul cu feliuţe de slă­nină, pe care le legi pe piept cu sfoară.

Curcan_pe_varza_acra

Pui varza într-o tavă, aşezi curcanul deasupra şi îl dai la cuptor, la foc potrivit, să se frigă încet şi bine. Când curcanul s-a frăgezit foarte bine, îndepărtezi slănina de pe piept şi laşi să se rumenească şi pielea, să devină crocantă. Apoi mai laşi curcanul şi varza în tavă, în cuptor, la foc domol, să se mai călească varza, amestecând-o din când în când.

Curcan_pe_varza_acra_02

După ce s-a înmuiat bine, aşezi varza pe o farfurie mare caldă şi, de jur împrejur, aşezi felii de piept şi de carne de pe picioarele curcanului. Serveşti cald.

Curcan pe varză acră

Curcan pe varză acră

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ruxandra Dragomir

    A iesit bun curcanul pe varza?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.