Reteta zilei: Creveti la tigaie cu sote de fasole verde

Printeaza

Creveti la tigaie cu sote de fasole verde din: creveti, condimente, ulei, apa, ardei, ardei iute, usturoi, ceapa, curry, fasole verde, sare, piper.

Poate te intereseaza si:

 

Creveti_la_tigaie_cu_sote_de_fasole_verde_12

Creveti la tigaie cu sote de fasole verde

Ingrediente:

  • 500gr creveți decorticati
  • 1 linguriță de condimente, dupa gust
  • 1 linguriță ulei
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 cană apa
  • 1/2 cană ardei, cuburi
  • 1/4 ardei iute
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 ceapa, tocata
  • 1 varf lingura curry
  • 1 kg fasole verde
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță piper negru

Mod de preparare:

Curatati fasolea verde, rupeti bucati potrivite, tocati ceapa usturoiul, ardeiul. Intr-un bol puneti crevetii, bine spalati, cu condimentele si 1 lingurita ulei si lasati la marinat 15 minute.

Creveti_la_tigaie_cu_sote_de_fasole_verde_03

Se încălzește o tigaie la foc mediu,, apoi se adaugă creveții și se gatesc timp de aproximativ 3-4 minute. Apoi scoateți din tigaie si se pastreaza deoparte.

Creveti_la_tigaie_cu_sote_de_fasole_verde_04

Se adaugă 1 lingura de ulei in tigaie si gatiti ceapa si usturoiul timp de 3-4 minute.

Creveti_la_tigaie_cu_sote_de_fasole_verde_05

Incorporati praful de curry și piper negru, se amestecă bine. Dupa 1 minut se adauga fasolea verde, precum și ardeiul gras si cel iute. Adăugați apa, se acopera cratita si aduce la fierbere.

Creveti_la_tigaie_cu_sote_de_fasole_verde_08

Dati focul la mic si gatiti pentru aproximativ 12 minute. Adaugati sare dupa ce a dat in clocot.

Creveti_la_tigaie_cu_sote_de_fasole_verde_08

Adaugati crevetii si mai gatiti cateva minute sa se combine aromele.Serviti preparatul cald.

Creveti_la_tigaie_cu_sote_de_fasole_verde_10

Creveti la tigaie cu sote de fasole verde

Creveti_la_tigaie_cu_sote_de_fasole_verde_12

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/reteta-zilei-creveti-la-tigaie-cu-sote-de-fasole-verde html

2 comentarii

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    Nu-mi palce fasolea verde, de ce as face soteul din fasole verde cand pot sa-l fac aproape din orice

  2. Nina Apostoleanu

    Mai bine pune niste carne decat creveti. Iese mult mai buna reteta in felul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.