Reteta zilei: Creveti cu curry in buzunare de pita

Printeaza

Creveti cu curry in buzunare de pita din: creveti, iaurt, ulei de masline, suc de lamaie, coriandru, praf de curry, ghimbir, ceapa rosie, mere, afine, nuca de cocos, pita, sare, piper si coriandru.

Creveti cu curry in buzunare de pita

Ingrediente:

  • 500 g creveti, curatati si decorticati
  • 1/2 cana iaurt
  • 3 linguri ulei de masline
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 1/2 ceasca coriandru tocat
  • 2 lingurite praf de curry
  • 1 lingura ghimbir proaspat tocat
  • 2 lingurite ceapa rosie tocata
  • 1/2 ceasca mere verzi tocate
  • 1/3 ceasca afine uscate
  • 1/4 cana de nuca de cocos
  • 1 pita de casa, taiat in jumatate
  • 1 varf de cutit de sare
  • piper proaspat
  • frunze coriandru

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mare amestecati impreuna iaurtul, 2 linguri ulei, suc de lamaie, coriandru, pudra de curry, ghimbir tocat si ceapa.

Se încalzeste restul de de ulei intr-o tigaie mare la foc mediu.

Adauga crevetii si condimenteaza cu un varf de cutit de sare si piper. Prajeste 2-3 minute.

Creveti cu curry in buzunare de pita

Transferati apoi crevetii in castron alaturi de celelate ingrediente amestecate.

Incorporeaza afine uscate, mere verzi si nuca de cocos.

Amestecati pentru a se combina.

Creveti cu curry in buzunare de pita

Umpleti fiecare jumatate de pita cu amestecul de creveti si serviti imediat.

Creveti cu curry in buzunare de pita

Creveti cu curry in buzunare de pita

Creveti cu curry in buzunare de pita

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.