Reteta zilei: Creier pane cu legume

Printeaza

Creier pane cu legume din: creier de porc, oua, faina, ulei, dovlecei, ceapa rosie, ceapa verde, ardei rosu, ardei iute, busuioc, sare, piper si boia iute.

 

Ingrediente:

  • 1 kg creier de porc
  • 4 oua
  • faina
  • ulei pentru prajit
  • 2 dovlecei
  • 2 cepe rosii
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 cartofi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei iute
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • boia iute

 

Mod de preparare:

Creierul se tine 2 ore in apa sa iasa sangele din el, dupa care se pune  la fiert timp de aproximativ 15 minute.

Dupa fierbere se lasa intr-un strecurator  la scurs.

Creier_pane_cu_legume

Intr-un castron se bat cu furculita cele patru oua peste care se pune sare si piper, apoi se adauga faina si putin lapte pana se formeaza o compozitie densa ca pentru snitele.

Creier_pane_cu_legume_04

Fiecare bucata de creier este trecuta prin compozitie si se prajeste intr-o tigaie cu  ulei incins pana se rumeneste.

Legumele se curata, se spala si se toaca cubulete.

In afara de cartofi, toate  legumele se calesc mai intai in 2-3 linguri de ulei, dupa care se toarna o cana de apa si  se lasa la fiert 10 minute, apoi se adauga si cartofii pentru ca ei fierb mai repede decat celelalte legume.

Creier_pane_cu_legume_07

Cand toate legumele s-au inmuiat se condimenteaza mancarea cu sare, piper, boia iute si busuioc.

Cand legumele sunt gata se servesc cu creier pane si castraveti murati.

Creier_pane_cu_legume_11

Creier pane cu legume

Creier pane cu legume

 

Pofta buna!

 

 

 

retete

Ciuperci umplute cu creier si cascaval

Ciuperci umplute cu creier si cascaval din: ciuperci, creier, sos alb, unt, pesmet, cascaval, lamaie, sare si piper.   Ingredinte: 500 g ciuperci 150 g creier fiert 4 linguri sos alb 50-80 g unt 1 lingura pesmet 1 lingura cascaval ras 1 lamaie sare piper   Mod de preparare Se scot piciorusele de la ciperci, […]

retete

Budinca de creier cu sos

Budinca de creier cu sos din: creier de vaca, albusuri, pesmet, marar, ceapa, unt, sare, piper, faina, smantana, lapte si unt.   Ingredinte: 1 creier mare de vaca 5 albusuri 2-3 linguri pesmet 1 lingurita marar tocat 1 ceapa 1 lingura unt sare piper putina faina Sos: 1 ceasca smantana ceasca lapte 1 lingura rasa […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

3 comentarii

  1. Retetele explicate pas cu pas si insotite de poze sunt foarte bune. De exemplu acest creiere pane cu leguem este demential

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.