Reteta zilei: Cozonac auriu

Printeaza

O reteta delicioasa de cozonac auriu din: galbenusuri, zahar pudra, faina, ulei, zahar vanilat, drojdie, rom, coaja de lamaie si lapte.

Ingrediente:Cozonac_auriu_4

  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 1 kg faina
  • 150 ml ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • drojdie proaspata cat o nuca
  • cateva picaturi de rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 500 ml lapte

 

Mod de preparare:

Amesteci bine gălbenuşurile cu uleiul, ca pe o maioneză. Adaugi, pe rând, zahărul, zahărul vanilat, romul, coaja rasă de lămâie, amestecând continuu, în fine, adaugi drojdia fărâmiţată. Torni peste laptele călduţ.

Cozonac_auriu

Amesteci energic, să se omogenizeze.Torni, puţin câte puţin, peste făina bine cernută. Adaugi şi restul de lapte, amestecând continuu.

Cozonac_auriu_1

Adaugi untul. Frămânţi câteva minute ca să iasă aerul. Laşi la dospit o oră. întinzi două foi de aluat de un deget şi jumătate grosime.

Cozonac_auriu_2

Intinzi umplutura, rulezi şi împleteşti. Pui cozonacii în tavă şi laşi la dospit aproximativ 30-40 de minute.îi ungi cu ou, presari zahăr tos şi dai la cuptorul încălzit dinainte. întâi la foc iute, apoi la foc potrivit.

Cozonac_auriu_3

Cozonac auriu

Cozonac auriu

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.