Reteta zilei: Cotlete in vin rosu

Printeaza

O reteta delicioasa de cotlete in vin rosu din: cotlete cu os, praz, usturoi, morcov, vin rosu, foid e dafin, susan, cimbrisor, sare si piper.

Cotlete in vin rosu

Ingrediente:

  • 4 cotlete cu os
  • 1 fir de praz
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 cani cu vin rosu
  • 1 morcov
  • 2 foi de dafin
  • 2 lingurite cu susan
  • 2-3 crengute de cimbrisor
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-un bol, aşază bucăţile de carne împreună cu prazul şi morcovul tăiat rondele. Adaugă căpăţâna de usturoi necurăţată şi tăiată pe jumătate, foile de dafin şi un praf de sare şi piper. Acoperă totul cu vin roşu şi lasă la rece două ore.

Cotlete_in_vin_rosu

După ce s-a marinat carnea, transferă totul într-un vas termorezistent. Presară deasupra două linguriţe cu susan şi crenguţele de cimbrişor.

Cotlete_in_vin_rosu_02

Lasă câteva minute să se întrepătrundă aromele, acoperă cu folie de aluminiu şi lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ 35 de minute, îndepărtează folia şi mai lasă cel puţin zece minute. Serveşte fierbinte, alături de piure de cartofi şi murături.

Cotlete_in_vin_rosu_03

Cotlete in vin rosu

Cotlete in vin rosu

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bune cotletele in vin rosu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.