Reteta zilei: Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine

Printeaza

Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine din: cafea macinata, boia de ardei, zahar brun, sare, piper, oregano, coriandru, piper cayenne, usturoi, chimen, cimbru, ghimbir, cotlete de miel, lulei de masline, ceapa, usturoi, afine, otet balsamic, supa de legume, sare, piper, busuioc si margarina.

Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine

Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine

 

Ingrediente cotlete de miel:

  • ¼ ceașca cafea macinata
  • 1 lingura boia de ardei
  • 1 lingura zahar brun
  • ½ lingura de sare
  • ½ lingurita piper
  • ½ lingurita oregano uscat
  • ½ lingura de coriandru
  • ½ lingurita piper cayenne
  • 1 lingurita praf de mustar
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita chimen
  • ½ lingurita cimbru maruntit
  • ½ lingurita de ghimbir maruntit
  • 2-4 cotlete de miel
  • ulei de masline

Ingrediente sos de afine:

  • 1 lingura ulei de masline
  • ¼ cana ceapa, tocata
  • 1 cațel de usturoi, tocat
  • 1 cana afine proaspete
  • ½ ceasca de otet balsamic
  • 1 cana supa de legume
  • ½ lingurița de sare
  • ¼ lingurita piper
  • 1 lingura busuioc proaspat
  • 1 lingura margarina nesarata

 

Mod de preparare:

Combina toate condimentele pentru cotletele de miel intr-un castron si lasati deoparte. Frecati cotletele cu condimente.

Puneți cotletele de miel intr-o punga care se inchide ermetic si lasati la rece pentru 1 ora. Scoateti de la frigider si lasati la temperatura camerei 30 de minute.

Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine

Adauga aproximativ ¼ cana de ulei de masline intr-o tigaie mare la foc mediu. Adaugati cotletele si gatiti cate 3 minute pe fiecare parte. Scoateti din tigaie si pastrati deoparte.

Preparati sosul, intr-o cratița mare la foc mediu, se adauga 1 lingura de ulei de masline. Apoi se adauga ceapa tocata si se soteaza timp de 2 minute. Se adauga usturoiul si gatiti pentru inca 30 de secunde.

Adaugati afinele in tigaie și gatiti, amestecand des, timp de 3 minute.

Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine

Adaugati otet balsamic si continuati fierberea inca de 5 minute. Adaugati supa de legume, sare și piper si gatiti in continuare.

Adaugați busuiocul tocat, dati focul la mic si mai gatit 5 minute. Opriti focul, incorporate margarina si amestecati pna se topeste. Serviti cotletele de miel cu sosul de afine cald.

Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine

Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine

Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine

Pofta buna!

5 comentarii

  1. Nu sunt cam arse?

  2. Nu esti cam carcotas?

  3. Nu ma omor dupa miel, dar arata foarte bine cotletele astea

  4. O sa fac si eu cotletele astea de miel

  5. Vreau si eu din astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.