Reteta zilei: Cotlete de miel la gratar cu ceapa verde si sos pesto

Printeaza

Cotlete de miel la gratar cu ceapa verde si sos pesto din: miel, ceapa verde, ulei de masline, usturoi, patrunjel, menta, trahon, otet ulei de masline, piper rosu, sare, piper.

 

Cotlete de miel la gratar cu ceapa verde si sos pesto

Ingrediente: 

  • 4 cotlete de miel
  • 2 legaturi ceapă verde
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 cană de frunze proaspete de patrunjel
  • 1/2 cană de frunze proaspete de menta
  • 1/4 cană de frunze proaspete de tarhon
  • 3 linguri de oțet de vin alb
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 vârf de cuțit de piper roșu
  • sare 1/4 linguriță
  • 1/4 linguriță de piper negru

 

 

Mod de preparare:

Se incalzeste gratarul la foc mediu.

Presarati cotletele cu sare și piper, după gust.

Cotlete de miel la gratar cu ceapa verde si sos pesto

Se unge ceapa verde cu ulei de masline. Pastrati deoparte.

Cotlete de miel la gratar cu ceapa verde si sos pesto
Adaugati usturoi, patrunjel, menta, tarhon, oțet și ulei de măsline într-un blender.

Omogenizati.

Se adaugă piper roșu, sare și piper și si procesati cateva scunde.

Cotlete de miel la gratar cu ceapa verde si sos pesto
Rumeniti cotletele de miel aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte.

Adaugati pe gratar ceapa verde, rumeniti timp de aproximativ 2 minute pe fiecare parte.

Transferati impreuna cu cotletele pe un platou de servire.

Cotlete de miel la gratar cu ceapa verde si sos pesto
Serviti cu sos pesto.

Cotlete de miel la gratar cu ceapa verde si sos pesto

Cotlete de miel la gratar cu ceapa verde si sos pesto

Cotlete de miel la gratar cu ceapa verde si sos pesto

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Cotlete de ied pane cu linte

Cotlete de miel cu cimbru la cuptor

Cotlete de miel cu cimbru la cuptor din: cotlet de miel, ulei, unt, usturoi, vin, cimbru, mustar, miere, sare, piper. Ingrediente: o bucată cotlet de miel 2 linguri ulei 40 g unt 4 câtei usturoi 200 ml vin alb 2 crenguţe cimbru 2 linguri muştar 2 linguri miere sare piper   Mod de preparare: Carnea […]

Cotlete de miel cu parmezan

Cotlete de miel cu parmezan

Cotlete de miel cu parmezan din: cotlete de miel, pesto, pesmet, parmezan, cimbru, rozmarin, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cotlete de miel 4 linguriţe pesto 150 g pesmet fin 4 linguri parmezan o crenguţă cimbru o crenguţă rozmarin un căţel usturoi ulei sare piper   Mod de preparare: Intr-o tigaie se pune ulei, se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.