Reteta zilei: Cotlet de porc umplut

Printeaza

Cotlet de porc umplut din: cotlet de porc, ulei de masline, ceapa rosie, fenicul, usturoi, carnati, patrunjel, cimbru, cirese uscate, paine veche, sare, piper, supa de pui, sirop de artar, boabe de mustar.

Cotlet de porc umplut

Cotlet de porc umplut

 

Ingrediente:

  • 2 kg cotlet de porc
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceasca ceapa rosie, tocata
  • 1 ceasca fenicul, tocat
  • 4 catei de usturoi, tocat
  • 4 carnati (doar carnea)
  • 1/2 cana patrunjel, tocat
  • 1 lingura cimbru tocat
  • 1/2 cana cirese uscate, tocate
  • 3 cani paine veche, maruntita
  • 1 1/2 lingurite de sare
  • 1 lingurita piper negru
  • 1/4 cana supa de pui
  • 1/3 ceasca sirop de artar
  • 3 linguri boabe mustar

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180C. Taiati cotletul, astfel incat sa iasa ca o foaie care poate fi rulata. Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mare. Adaugati ceapa , fenicul si usturoi, gatiti trei-patru minute. Adaugati carnea de carnati si amestecati cu o spatula. Gatiti pana se rumeneste.

Cotlet de porc umplut

Adaugati patrunjel, cimbru, cirese , paine, o lingurita de sare, o jumatate de lingurita de piper si supa de pui. Amestecati bine, opriti focul si lasati sa se odihneasca. Imprastiati umplutura peste bucata de cotlet. Rulati si legati bine la capete.

Cotlet de porc umplut

Se amesteca siropul de artar, mustarul, o jumatate de lingurita de sare si o jumatate de lingurita de piper intr-un bol mic. Ungeti cotletul umplut cu aces amestec. Puneti intr-o tava si dati la cuptor.

Cotlet de porc umplut

Gatiti timp de 15 minute. Reduceti temperature la 160C si gatiti pentru 30-40 minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se odihneasca timp de 10 minute inainte de feliere. Feliati si serviti imediat.

Cotlet de porc umplut

Cotlet de porc umplut

Cotlet de porc umplut

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Foarte tare cotetul umplut!

  2. O sa incerc si eu cotletul umplut

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.