Reteta zilei: Copane de pui la gratar cu sos barbeque

Printeaza

Copane de pui la gratar cu sos barbeque din: apa, gheata, sare, zahar, otet de mere, saramura, copane de pui, ulei de masline, sare, piper, sos barbeque.

 

Poate te intereseaza si:

 

Copane de pui la gratar cu sos barbeque

Ingrediente saramură:

  • 4 căni de apă
  • 4 cesti cuburi de gheata
  • 1/2 ceasca de sare
  • 1/2 cană zahar
  • 1/4 cană de oțet de mere

Ingrediente pentru pulpe:

  • 8 cani saramură
  • 2 kg copane de pui
  • ulei de masline
  • sare și piper
  • 1 ceasca de sos barbeque, dupa gust

 

 

Mod de preparare:

Pentru a face saramura, aduceti la fiert 2 cani de apa, sare și oțet într-o cratita, dupa ce a dat in clocot se opreste focul.

Se amesteca pana se dizolva sarea si zaharul. Adaugati restul de apa si gheatapentru a raci saramura.

Copane de pui la gratar cu sos barbeque

Odată ce saramura este la temperatura camerei, se adaugă copanele de pui.

Adaugati apa daca este necesar, astfel încât carnea de pui sta complet scufundata în saramură.

Copane de pui la gratar cu sos barbeque

Acoperiti vasul cu un capac și dati la frigider timp de cel puțin 3-4 ore.

Copane de pui la gratar cu sos barbeque

Incalziti gratarul, ungeti pulpele cu sos, stropiti cu ulei de masline, asezonati cu sare si piper si puneti pe gratar si rumeniti 7-8 minute pe fiecare parte.

Serviti imediat.

Copane de pui la gratar cu sos barbeque

Copane de pui la gratar cu sos barbeque

Copane de pui la gratar cu sos barbeque

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.