Reteta zilei: Conopida la tigaie cu sos aromat
PrinteazaConopida la tigaie cu sos aromat din: zahar brun, lemongrass, sos de tamarin, lamaie, ceapa verde, coriandru, alune, conopida,ulei de nuca de cocos, usturoi, ou.
Ingrediente:
- 1 linguriță de zahăr brun
- 1 lingura lemongrass
- 3 linguri de sos de tamarin
- 1/2 lămâie
- 4 cepe verzi, feliate
- 1/4 cană coriandru tocat
- 1/3 cană de alune tocate
- 1 conopidă, rupta buchetele mici
- 1 linguriță de ulei de nucă de cocos
- 1-2 catei de usturoi pisati
- 1 ou, bătut
Mod de preparare:
Într-un castron mic combinati zahăr, lemongrass, tamarin, apoi se stoarce sucul de lamaie.
Într-un bol separat, combinati 1/4 din partea verde a cepei, jumătate din coriandru și alunele.
Amestecati bine.
Se pune conopida în blender si se proceseaza pana se faramiteaza.
Intr-o tigaie incalziti ulei de nucă de cocos.
Adaugati usturoiul și gatiti, amestecand des, timp de 30 de secunde.
Adăugați ceapa verde rămasa și gatiti timp de 1 minut.
Se incorporeaza conopida, se amestecă și se fierbe timp de 2 minute.
In mijloc formati o adancitura si adaugati oul batut.
Gatiti timp de 30 de secunde, apoi incorporati in conopida, amestecand.
Se toarna sosul și gatiti timp de cateva minute pana cand conopida este frageda.
Adaugati restul de coriandru, amestecati.
Se decoreaza cu alune și se stropeste cu suc de lamaie.
Serviti imediat.
Conopida la tigaie cu sos aromat
Pofta buna!
A iesit buna conopida la tigaie?