Reteta zilei: Conopida gratinata cu parmezan

Printeaza

Conopida gratinata cu parmezan din: conopida, ulei de masline, sare, piper, unt, ceapa, usturoi, cimbru, salvie, lapte, pesmet, boia, parmezan, gruyere, branza de capra.

Conopida_gratinata_cu_parmezan_09

Ingrediente: 

  • 2 conopide, buchețele
  • 2½ linguri ulei de măsline
  • sare si piper negru
  • 2 linguri de unt
  • 1 ceapa, cuburi
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 2-3 crengute de cimbru proaspat
  • 5 frunze de salvie
  • 2 cani de lapte
  • 1/3 ceașcă pesmet
  • 1/8 lingurita boia de ardei afumat
  • ½ ceasca parmezan ras
  • 1 1/3 cupe branza gruyere rasa
  • 100gr brânză de capră

 

 

Mod de preparare: 

Preîncălziți cuptorul la 200C.

Aranjați buchetelele de la 1½ conopidă pe o foaie de copt.

Conopida_gratinata_cu_parmezan

 

Se stropesc cu ulei de masline, se presara cu sare și piper negru si amestecati.

Dati la cuptor 20 de minute.

 

Conopida_gratinata_cu_parmezan_02

Între timp, se topeste o lingura de unt într-o cratiță medie la foc mediu.

Se adauga ceapa si usturoiul si gatiti aproximativ 3 minute.

 

Conopida_gratinata_cu_parmezan_03

Adaugati cimbrul și salvie și gatiti timp de un minut.

Adauga restul de buchetele de conopidă și lapte.

Fierbeti ușor timp de 20-25 de minute.

Conopida_gratinata_cu_parmezan_04
Între timp, prajiti pesmetul.

Într-o cratiță mică, se topeste restul de unt la foc mediu.

Adaugati pesmetul și se amestecă.

Gatiti timp de 2-3 minute.

Tranferati intr-un bol să se răcească și apoi se adauga boia de ardei, ¼ cana parmezan și un praf de sare.

Conopida_gratinata_cu_parmezan_05

Scoateti frunzele de salvie din lapte.

Transferati conopida și lichidul in care s-a gătit la blender și omogenizati.

 

Conopida_gratinata_cu_parmezan_06
Transferati intr-o cratiță la foc mic și se incorporeaza restul de parmezan, Gruyère și brânză de capră.

Se condimentează cu sare și piper negru dupa gust.

Se toarnă 1/3 din sos de brânză în partea de jos a unui vas  de copt.

Adaugati conopida într-un strat uniform si se acopera cu sosul de brânză.

Se presara amestecul de pesmet.

 

Conopida_gratinata_cu_parmezan_07

Coaceți timp de 25-30 de minute.

 

Conopida_gratinata_cu_parmezan_08

 

Lasati sa se raceasca timp de 5-10 minute și serviti.

 

Conopida_gratinata_cu_parmezan_09

 

Conopida gratinata cu parmezan

Conopida_gratinata_cu_parmezan_09

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte buna conopida gratinata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.