Reteta zilei: Conopida gratinata cu branza si parmezan
PrinteazaConopida gratinata cu branza si parmezan din: conopida, sare, unt, faina, lapte, piper, nucsoara, branza, parmezan, pesmet.
Ingrediente:
- 1 conopida, rupta buchetele
- sare
- 4 linguri unt nesarat
- 3 linguri de faina
- 2 cani de lapte cald
- 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
- 1/4 lingurita nucsoara rasa
- 3/4 ceasca branza proaspat rasa
- 1/2 cana parmezan ras proaspat
- 1/4 ceasca pesmet
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180C. Gatiti conopida intr-o oala mare cu apa sarata pentru 5-6 minute. Scurgeti bine. Intre timp, se topesc 2 linguri de unt intr-o cratita medie la foc mic. Adauga faina, amestecand constant timp de 2 minute.
Se toarna laptele fierbinte in amestecul de unt, faina si se amesteca pana da in fiert. Se fierbe, amestecand constant, timp de 1 minut. Se adauga 1 lingurita de sare, piper, nucsoara, 1/2 ceasca branza si parmezan.
Se toarna 1/3 din sos intr-un vas termorezistent. Asezati conopida si raspanditi restul de sos uniform pe partea de sus. Combinati pesmet cu 1/4 ceasca de branza si se presara deasupra. Topiti restul de unt si se stropeste conopida. Se presara cu sare si piper.
Coaceti timp de 25-30 de minute. Se serveste fierbinte sau la temperatura camerei.
Conopida gratinata cu branza si parmezan
Pofta buna!
Este foarte buan conopida gratinata