Reteta zilei: Conopida gratinata cu branza si parmezan

Printeaza

Conopida gratinata cu branza si parmezan din: conopida, sare, unt, faina, lapte, piper, nucsoara, branza, parmezan, pesmet.

Conopida gratinata cu branza si parmezan

Conopida gratinata branza si parmezan

 

Ingrediente:

  • 1 conopida, rupta buchetele
  • sare
  • 4 linguri unt nesarat
  • 3 linguri de faina
  • 2 cani de lapte cald
  • 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 1/4 lingurita nucsoara rasa
  • 3/4 ceasca branza proaspat rasa
  • 1/2 cana parmezan ras proaspat
  • 1/4 ceasca pesmet

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180C. Gatiti conopida intr-o oala mare cu apa sarata pentru 5-6 minute. Scurgeti bine. Intre timp, se topesc 2 linguri de unt intr-o cratita medie la foc mic. Adauga faina, amestecand constant timp de 2 minute.

Conopida gratinata cu branza si parmezan

Se toarna laptele fierbinte in amestecul de unt, faina si se amesteca pana da in fiert. Se fierbe, amestecand constant, timp de 1 minut. Se adauga 1 lingurita de sare, piper, nucsoara, 1/2 ceasca branza si parmezan.

Conopida gratinata cu branza si parmezan

Se toarna 1/3 din sos intr-un vas termorezistent. Asezati conopida si raspanditi restul de sos uniform pe partea de sus. Combinati pesmet cu 1/4 ceasca de branza si se presara deasupra. Topiti restul de unt si se stropeste conopida. Se presara cu sare si piper.

Conopida gratinata cu branza si parmezan

Coaceti timp de 25-30 de minute. Se serveste fierbinte sau la temperatura camerei.

Conopida gratinata cu branza si parmezan

Conopida gratinata cu branza si parmezan

Conopida gratinata cu branza si parmezan

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Este foarte buan conopida gratinata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.