Reteta zilei: Coltunasi cu cartofi si kaizer

Printeaza

O reteta de Coltunasi cu cartofi si kaizer din: ou, smantana, apa, lapte, faina, cartofi, mozzarella, crema de branza, kaizer, ceapa si unt.

Coltunasi cu cartofi si kaizer

Ingrediente:

pentru aluatul de coltunasi:

  • 1 ou mare
  • 2 linguri smantana
  • 3/4 cana apa
  • 1 1/4 cana lapte
  • 5 cani faina plus faina pentru framantat

pentru umplutura:

  • 10 cartofi medii
  • 3/4 cana mozzarella, fin rasa
  • 120g crema de branza

pentru zazharka:

  • 200g kaizer tocat marunt
  • 1/2 ceapa
  • 2-3 linguri unt

 

Mod de preparare:

Pentru inceput pregatim aluatul: se amesteca oul cu smantana, dupa care se adauga apa si laptele, apoi se incorporeaza faina treptat. Pe o masa se presara faina si se framanta aluatul timp de 6-8 minute.  Nu adaugati prea multa faina, doar cat este necesara pentru ca aluatul sa fie moale si sa nu se lipeasca de maini.

Coltunasi_cu_cartofi_si_kaizer_02

Puneti aluatul sub un castron si lasati-l sa stea la temperatura camerei pentru o ora. Aluatul se taie in 4 sau 6 bucati, se indinde cu sucitorul si se formeaza discuri pentru coltunasi.

Coltunasi_cu_cartofi_si_kaizer_03

Umplutura pentru coltunasi se prepara astfel: cartofii se curata, se  spala, se taie in felii si se pun la fiert intr-un vas cu apa. Mozzarella se amesteca bine cu crema de branza si dupa ce cartofii s-au fiert, se scurg si se mixeaza intr-un castron toate ingredientele. Puneti apoi cate o lingura de umplutura pe fiecare disc,  ridicati una din laturi peste umplutura si lipiti marginile prin apasare energica.

Coltunasi_cu_cartofi_si_kaizer_05

Dupa ce ati umplut toate discurile, umpleti o oala mare cu apa, adaugati o lingura de sare si lasati apa sa dea in clocot. Cand a inceput sa fiarba apa, adaugati coltunasii (in jur de 8 o data) la fiert unul cate unul amestecand usor din cand in cand sa nu se lipeasca intre ei. Coltunasii se fierb 20-25 minute si apoi se scot intr-un castron.

Coltunasi_cu_cartofi_si_kaizer_09

O alta metoda de a gati coltunasii este sa-i prajim intr-o tigaie cu 2-3 linguri de unt. Kaizerul se taie marunt si se prajeste pana cand se topeste grasimea, se adauga ceapa, iar cand aceasta devine aurie se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Cand este gata se pune peste coltunasii umpluti cu cartofi si branza.

Coltunasi_cu_cartofi_si_kaizer_10

Coltunasi cu cartofi si zazharka se servesc cu o lingura generoasa de smantana si cu siguranta vor fi indragiti de oamenii de toate varstele.

Coltunasi_cu_cartofi_si_kaizer_12

Coltunasi cu cartofi si kaizer

 

Coltunasi cu cartofi si kaizer

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.