Reteta zilei: Coji de lamaie confiate cu glazura de ciocolata alba

Printeaza

O reteta delicioasa de Coji de lamaie confiate cu glazura de ciocolata alba din: lamai, zahar si ciocolata alba.

Coji de lamaie confiate cu glazura de ciocolata alba

 

Ingrediente:

  • 4 lămâi
  • 3 1/4 cani de zahar
  • 1 ciocolata alba

 

 

Mod de preparare:

Taiati lămâile în sferturi pe lungime.

Cojiti sferturile si puneti deoparte miezul.cojile taiati-le subtiri.

Puneti cojile într-o cratiță și acopereti cu apă.

Fierbeti 1 minut. Scurgeti intr-o strecuratoare.

Repetati procesul de 3 ori pentru a indeparta orice urma de amareala.

Coji de lamaie confiate cu glazura de ciocolata alba

Când ați terminat de fiert si scurs se toarnă 4 căni de apă în cratiță, împreună cu 3 cesti de zahăr.

Se amestecă cu un tel in timp ce apa se încălzește, până ce zahărul se dizolvă.

Adauga coaja in cratiță și fierbeti 60-90 de minute.Amestecati la fiecare 15 minute.

Scurgeti cojile intr-o strecuratoare. Sucul poate fi reustilizat, il puteti pastra intr-un borcan.

Coji de lamaie confiate cu glazura de ciocolata alba

Intr-o tava puneti hartie de copt si imprastiati cojile într-un strat uniform.

Lasati sa se răcească astfel aproximativ 15 minute.

Se toarnă 1/4 ceasca de zahar intr-un castron mic. Scufundati cojile în zahăr.

Puneti cojile înapoi pe pergament. Lasati să se usuce cel putin 2-3 ore.

Coji de lamaie confiate cu glazura de ciocolata alba

Intre timp se pregateste glazura, se topește ciocolata într-un castron mic, în cuptorul cu microunde timp de 60 de secunde.

Scufundati cojile confiate în glazura de ciocolată, astfel încât acestea sa fie acoperite jumătate.

Coji de lamaie confiate cu glazura de ciocolata alba

Puneti cojile pe hartie de copt si se lasa sa se usuce timp de 30-45 de minute.

Se servesc la temperatura camerei sau se pastreaza in borcane sigilate.

Coji de lamaie confiate cu glazura de ciocolata alba

Coji de lamaie confiate cu glazura de ciocolata alba

Coji de lamaie confiate cu glazura de ciocolata alba

Pofta buna!

3 comentarii

  1. as face un chec cu ele, va fi foarte aromat

  2. Adriana Valentina

    Ce bine arata astea

  3. Prea mare bataie de cap pentru o reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.