Reteta zilei: Cocktail cu sampanie si rodie

Printeaza

Cocktail cu sampanie si rodie din: rodie, zmeura, rom alb, zahar, suc de rodie, suc de afine, limeta, sampanie.

Șampania este un tip de vin spumant celebru și distins, produs în regiunea franceză Champagne. Este adesea asociată cu evenimente festive și sărbători, fiind cunoscută pentru bulele sale fine și gustul său rafinat.

În conformitate cu legislația europeană, termenul “șampanie” poate fi folosit doar pentru vinurile spumante produse în regiunea Champagne din Franța. Această regiune este situată în nord-estul Franței și are condiții unice de sol și climă, care contribuie la calitatea și caracteristicile specifice ale șampaniei.

Principalele soiuri de struguri utilizate în producția de șampanie sunt Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Meunier. Chardonnay este un soi de struguri alb, în timp ce Pinot Noir și Pinot Meunier sunt soiuri de struguri negri. Fiecare soi aduce aportul său distinct la caracterul și gustul final al șampaniei.

Procesul de producție al șampaniei implică o a doua fermentație în sticlă, care creează bulele caracteristice. După fermentația inițială, vinul de bază este îmbuteliat împreună cu drojdiile și zahărul, inițiind astfel o a doua fermentație. Dioxidul de carbon produs în timpul fermentației creează bulele și spuma din șampanie.

Există mai multe tipuri de șampanie, cu caracteristici diferite:

  • Șampanie brut: Este cel mai comun tip de șampanie și are un conținut de zahăr brut mai mic, oferind un gust uscat și rafinat.
  • Șampanie extra-brut: Este un tip de șampanie cu un conținut de zahăr și mai mic decât șampania brut, având un gust extrem de uscat.
  • Șampanie sec: Acest tip de șampanie are un conținut de zahăr mai mare decât cele brut și extra-brut, având un gust mai dulce.
  • Șampanie demi-sec: Este mai dulce decât șampania sec, cu un conținut de zahăr mai mare.Șampanie dulce: Este cea mai dulce variantă de șampanie, având cel mai mare conținut de zahăr.

Există mai multe case de producție și mărci de șampanie renumite, precum Dom Pérignon, Moët & Chandon, Veuve Clicquot, Krug și Bollinger. Etich

 

Cocktail_cu_sampanie_si_rodie_03

Ingrediente: 

  • 1 rodie, desfacuta
  • 1 cană zmeură
  • 1 cană rom alb
  • 3 linguri de zahar
  • 2 cesti de suc de rodie
  • 2 cesti de suc de afine
  • sucul de la 1 limeta
  • 750ml sampanie

 

 

Mod de preparare:

Într-un ulcior combinati seminte de rodie, zmeură, rom și zahăr.

Se amestecă până când zahărul se dizolvă. Dati la frigider cel putin 2 ore.

Cocktail_cu_sampanie_si_rodie

Se incorporeaza sucurile de rodie si de afine, sucul de lămâie și sampania.

Se amestecă bine.

 

Cocktail_cu_sampanie_si_rodie_02
Serviti cu gheață și garnisiti cu coaja de lămâie și zmeură.

 

Cocktail_cu_sampanie_si_rodie_03

 

Cocktail cu sampanie si rodie

 

Cocktail_cu_sampanie_si_rodie_03

 

Savurati!

 

 

 


 

poate te intereseaza si:

Cocktail cu sampanie, bitter si vodka

Cocktail cu sampanie, bitter si vodka din: sampanie, bitter si vodka. Ingrediente: 200 ml sampanie 2 lingurite bitter 80 ml vodka   Mod de preparare: Se amesteca ingredientele, in pahare cocktail si se completeaza cu cuburi de gheata.

Cocktail cu sampanie si Campari

Cocktail cu sampanie si Campari din: sampanie, campari, suc de portocale, portocala si gheata. Ingrediente: 50 ml sampanie 50 ml Campari 50 ml suc de portoale portocala gheata   Mod de preparare: Se tin ingredientele la rece peste noapte. Se amesteca sucul de portocale rosii cu sampania roze, se lasa 5 minute sa isi amestece […]

 

Cocktail cu sampanie

Cocktail cu sampanie si tequilla

O reteta simpla de cocktail cu sampanie si tequilla din: tequilla, sirop de mandarina si sampanie. Ingrediente: 2 cl tequilla 2 cl sirop de mandarina sampanie   Mod de preparare: Turnam tequilla si siropul intr-un pahar de sampanie si completam cu sampanie.

 

Cocktail Alexandra

Cocktail cu sampanie si Curacao

O reteta simpla de Cocktail cu sampanie si Curacao din: gin, curacao, nectar de maracuja, sampanie si cirese. Ingrediente: 1 cl gin 2 cl Curacao albastru 3 cl nectar de maracuja sampanie cirese   Mod de preparare: Turnam ginul, Curacao-ul si nectarul in cupa de sampanie, completam cu sampanie si decoram cu cirese.

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.