Reteta zilei: Clatite flambate

Printeaza

Clatite flambate (Crepes Suzette) din: faina, zahar pudra, lapte, unt, grand marnier, coaja de portocala, suc de portocala si inghetata de vanilie.

Clatite flambate

Clatite flambate

 

Ingrediente pentru aluat:

  • 200g faina
  • 30g zahar pudra
  • 2 oua
  • 470ml lapte
  • 75g unt topit (rece)

Ingrediente pentru sos:

  • 50g unt
  • 100g zahar pudra
  • 50ml Grand Marnier
  • Coaja si sucul de la 1 portocala
  • Inghetata de vanilie pentru servire

 

Mod de preparare:

Puneti faina, zaharul și oualele in castron. Amestecati bine, apoi adaugati laptele. Incorporati untul topit și se amesteca bine.

Lasati sa se odihneasca 10 minute. Intr-o tigaie adaugati un strop de ulei si imprastiati pe toata suprafata.

Clatite flambate

Se incalzește bine, apoi se toarna cu un polonic aluat in tigaie si se formeaza clatite. Gatiti cate 2 minute pe fiecare parte. Repetati pana terminati aluatul. Cand considerate necesar mai adaugati cate un strop de ulei.

Clatite flambate

Intr-o alta tigaie amestecati impreuna ingredientele pentru sos si adaugati pe rand clatitele impaturite. Flambati. Serviti cu inghetata de vanilie si sos.

Clatite flambate

Clatite flambate

Clatite flambate

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • clatite flambate

2 comentarii

  1. Las ca-s bune si alea simple 😉

  2. AStea-s mai gustoase 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.